SKANDAL Talijani optužuju: “U Hrvatskoj se krade pomoć!”

"Ne trebamo talijanske dronjke!" odgovorili su


Kako je potvrdio ekipi Provjerenog, Lorenzo Gentile, humanitarac iz Trsta koji ima udrugu Triestin on the Road te odlazi u razne zemlje pogođene katastrofom i nosi pomoć, poslao je 900 kutija donirane odjeće, igračaka, hrane za građane Mošćenice.


Za to, tvrdi, ima dokaz – video koji je objavio na Facebooku. Međutim, prema njegovim riječima, optužen je da je poslao robu koja je dijelom neupotrebljiva.

– Mi smo to razvrstavali dva dana. To su došle kutije. Već su bile u poluraspadnutom stanju. Kasnije nam je vozač rekao da je to utovarano po kiši – kazao je Darko Lipovac, predsjednik Vijeća mjesnog odbora te dodao kako dotični Lorenzo Gentile konstantno objavljuje videa navodeći da je njegova humanitarna pomoć pokradena.

– Njega može biti sram. Mi možda jesmo opustošeni ratom. Možda nas je potres zgnječio ovdje, ali si nećemo dozvoliti da nas ovakva banda kupi sa smrdljivim dronjcima i da se tu ponaša kao da je osvojio Hrvatsku. Nije, i u Mošćenici mu to proći neće. Ne samo u Mošćenici, nego bilo gdje drugdje – objašnjava Lipovac.

Ekipu Provjerenog predsjednik Vijeća mjesnog odbora odveo je u školu ne bi li vidjeli donacije – pretežito odjeću, za koju je, kaže, naglasio da im nije prijeko potrebna, već hrana te je pokazao i bilježnicu u kojoj je upisivao kome je točno kakva pomoć otišla.

Komunikacija oko vrste donacije je jedan nastali problem. Drugi je vrijeme dijeljenja paketa. Paketi s hranom su se, kaže Lorenzo Gentile, odmah počeli dijeliti, iako je izričito tražio da se pričeka njegov dolazak. Dok s jedne strane on optužuje kako se u Hrvatskoj krade humanitarna pomoć, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Mošćenica pogrdnim ga je riječima potjerao govoreći kako njima ne trebaju talijanski dronjci, a verbalni sukob dvojice aktera zabilježila je i kamera Provjerenog. 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
1
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime