SKANDAL Napustio obilježavanje akcije Maslenica: Milanović se zbog “Za dom spremni” vraća u Zagreb

Odbio je sudjelovati u obilježavanju kad je doznao da u protokolu sudjeluju i dvije osobe koje na sebi imaju obilježja Za dom spremni


Povodom obilježavanja 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Maslenica ’93.“ Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske trebao je sudjelovati u programu obilježavanja 28. obljetnice VRO „Maslenica ’93.“ u Zadru. No, Milanović je odbio sudjelovati u protokolu i vraća se u Zagreb.


Predsjednik Milanović  odbio je sudjelovati u obilježavanju kad je doznao da u protokolu sudjeluju i dvije osobe koje na sebi imaju obilježja Za dom spremni. O svemu se telefonom čuo i s premijerom Plenkovićem te je krenuo natrag u Zagreb, izvijestio je N1.

Ovako je trebao izgledati program najavljen na stranici predsjednika RH:

 

Podsjetimo, prošle godine je Milanović napustio obljetnicu u Okučanima zbog natpisa Za dom spremni. “Ja ne želim u tome sudjelovati”, kazao je tom prilikom te ustvrdio da se radi o provokaciji.Ministar obrane RH Mario Banožić ujedno izaslanik predsjednika Vlade RH i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj sudjelovat će na obilježavanju 28. obljetnice Vojno-redarstvene operacije (VRO) Maslenica ’93.

Program će započeti izvođenjem Himne, minutom šutnje, prigodnim pjesmama Klape HRM-a “Sveti Juraj“, čitanjem povjesnice VRO Maslenica, recitalom – čitanjem iz odlomka iz knjige Ivice Matešića-Jeremije, te polaganjem ruža uz spomen obilježje.U 10 sati bit će služena sveta misa za Domovinu u Katedrali svete Stošije koju će predvoditi don Josip Radojica Pinčić. Za 11:45 sati planirano je polaganje vijenaca na spomen obilježju 3. gardijske brigade Kune u Kašiću, a u 12:15 sati polaganje vijenaca na spomen obilježju 4. gardijske brigade “Pauci“ u Islamu Latinskom i otkrivanje spomen ploče poginulom hrvatskom branitelju Eriku Coliću.

Za 12:45 sati kod Zaštitnog pojasa DC 8 uz odmorište sjeverne strane Masleničkog mosta u Maslenici predviđeno je polaganje vijenaca kod spomen obilježja križa za sve poginule hrvatske branitelje u VRO Maslenica 93.

Moja reakcija na članak je...
Vau
10
Haha
0
Hagić
9
Hmmm
0
Plač
3
Grrr
6
Molim?
1

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime