SJAJNE VIJESTI Deset novih specijalizacija iz Pedijatrije u Splitu

Splitu trenutno kronično nedostaje pedijatara, a nekim ambulantama prijeti i zatvaranje

Jučer je Dom zdravlja Splitsko – dalmatinske županije raspisao natječaj za deset specijalizacija iz Pedijatrije. Kandidat SDP-a za dogradonačelnika Splita dr.sc. Joško Markić, znanstvenik i pedijatar u KBC Split, oduševljen je ovim postignućem.


– Ovim smo dobili jednu veliku pobjedu za našu županiju što se tiče Pedijatrije u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Inače, Hrvatsko pedijatrijsko društvo ogranak Split, skupa s udrugama roditelja, u posljednje je vrijeme intezivno ukazivalo na činjenicu loše situacije u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, pogotovo s obzirom na veiki broj kolega koji uskoro odlaze u mirovinu. Tako da je ova vijest jedno veliko i ugodno iznenađenje za svih nas. – rekao je Markić.

Dodao je da je trenutno kronično nedostaje pedijatara u Splitu.

– U tri ambulante primarne pedijatrije rade pedijatrice koje su u mirovini, znači iznad dobi od 65 godina.  Pedijatrica u Solinu je isto u mirovini, kao i u Supetru. Praktički, sve te ambulante bi se mogle vrlo brzo zatvoriti jer pedijatara nema. Tako da je ovo iznimno dobra vijest jer moramo planirati 5, 6 godina unaprijed. I samim ovim raspisivanjem deset specijalizacija taj problem nije riješen, nama još nedostaju dvije, tri specijalizacije dodatne, ali vjerujem da će u narednom razdoblju to biti ostvareno. – rekao je Markić.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0