19:15 – Potvrdili su nam i iz Javne vatrogasne postrojbe Trogir da je požar pod kontrolom, ali da još uvijek nije lokaliziran. Zračne snage su prije nekoliko minuta napustile požarište, a na terenu su trenutno 22 vozila i 75 vatrogasaca koji kontroliraju da se vatra ne proširi.

19:00 – Požar iznad Trogira još uvijek blago pojačava svoje širenje zbog jačanja bure.

– Ipak, uglavnom su vatrogasci ugasili veliki dio požara i kontroliraju zahvaćeni dio koji se još može dalje širiti zbog vjetra – potvrdio nam je tu informaciju Marin Buble iz DVD Trogir.

18:32 – Dva kanadera stigla su na požar iznad Trogira. Vjerojatno se nije radilo o lakoj odluci pošto dan još vrlo kratko traje, a očekuje se jačanje bure.

Kanaderi uvelike pomažu kopnenim snagama i smanjuju dužinu požarne fronte.

Najavljena bura sve je samo ne dobra vijest za trogirske vatrogasce.18:05 – Požar se sve više širi, a počela je jačati tramontana što nije dobra vijest. Na požarište je stigao helikopter koji pomaže vatrogascima u gašenju požara.

Neslužbeno, razmatra se mogućnost zatvaranja magistrale!

Iako je kraj dana, na požarište su upućena dva kanadera. Kao što se može vidjeti na fotografijama, požar nije daleko od kuća. Loša je vijest što se svakog trenutka može očekivati početak jačanja bure.

Foto: Toni Ćulin
Foto: Mario Božinović
Foto: Mario Sesar
Foto: Frane Vukušić

Prvo objavljeno:

Oko 17:10 munja je izazvala požar kod Trogira na brdu iznad Perića.

Desetak minuta poslije u Trogiru su se oglasile sirene za požarnu opasnost.

Radi se o lokaciji na kojoj se 2012. dogodio veliki požar koji je potom ušao u sam grad.

Od Marina Buble, zapovjednika DVD-a Trogir, doznajemo da je požar aktivan i kod Žednog, a na požarištu su vatrogasci DVD-ova Trogir, Slatine i Okruk.

Inače, munje su zaslužne za aktivaciju nekoliko požara. Tako je udar munje u brdo Visoko također izazvao požar, ali ga je kiša brzo ugasila.

Foto: Rino Filipović Grčić

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime