Projekt ArTVision+ temelji se na novom, inovativnom konceptu promocije zajedničkog turističkog proizvoda predstavljanjem manje poznatih destinacija, isticanjem i promoviranjem raznih aspekata kulturne baštine prvenstveno turistima, ali i domaćoj manje informiranoj javnosti.

Zanimljiv javni događaj ovog projekta je večer predstavljanja 10 petominutnih filmova ove tematike, koji će se održati u kinu Bačvice u ponedjeljak 29.7.2019. s početkom u 20:30 sati uz slobodan ulaz za posjetitelje. Uz prikazivanje filmova, posjetitelji će imati priliku čuti i impresije prisutnih autora i glavnih aktera, moći će na licu mjesta i glasovati za svog favorita, te na kraju večeri saznati i rezultate objedinjenih glasova publike, glasova (lajkova) na facebook stranici Artvision+, te glasova stručnog žirija.

Proglašenje pobjednika i dodatno je zanimljivo jer pobjednički film ide na ovogodišnji Venecijanski festival.

Drugi 5-minutni film koji predstavljamo je “Sipa i bob” autora Jere Gruića.

– “Sipa i Bob”, film o istoimenom jelu je podsjetnik na dalmatinsku pučku kužinu, koja je zahvaljujuci Fešti od boba u Kaštel Kambelovcu osvojila jelovnike renomiranih restorana. Priča o ovom zanimljivom jelu na više načina, iz različitih perpektiva, zaista odgovara na pitanje Sipa i bob, sve što ste željeli znati a niste se usudili pitati – kazao nam je autor filma Jere Gruić.

Uživajte u 5 minuta dalmatinske cucine povere (sirotinjske kužine)…¸