Sinjski SDP se okomio na Viteško alkarsko društvo: Postali svojevrsna podružnica HDZ-a, kao organizirana masonska loža

"U Sinju se ponižava Dan antifašizma i hrvatskih antifašista" - poručili su

Edo Vrančić, Slavko Đapić i Nikola Vučković iz Gradskog odbora Gradske organizacije SDP-a Sinj reagirali su danas priopćenjem za javnost vezano uz obilježavanje državnog praznika Dana antifašističke borbe u Sinju.


Njihovo priopćenje u nastavku možete pročitati u cijelosti:

“PONIŽAVANJE DANA ANTIFAŠIZMA I HRVATSKIH ANIFAŠISTA
Nažalost ovakav naslov odgovara istini, a ta se istina u Sinju ponavlja već nekoliko zadnjih godina. Na istu smo već reagirali i to ćemo činiti i ubuduće, svaki put, da upoznamo našu i širu javnost na nedolično ponašanje „navodno“ vrlo cijenjenih udruga iz našeg bližeg okruženja.

Da objasnimo, svake godine povodom državnog praznika Dana antifašističke borbe u organizaciji Grada i udruge UABA Cetinske krajine, polažu se vijenci i zapale svijeće na spomen kosturnicu palim borcima NOB-a i žrtvama fašističkog terora u Đardinu, te im se na taj način odaje posebna počast.  Isto tako u organizaciji Grada, isti dan se polažu vijenci i zapale svijeće i na spomenik poginulim braniteljima Domovinskog rata u Parku Hrvatskih branitelja ispred zgrade gradske uprave.

I dok su predstavnici Grada, Hrvatske vojske, udruge antifašista i sinjskog SDP-a položili vijence i zapalili svijeće na oba spomenika, predstavnici sinjskog HDZ-a i Viteškog alkarskog društva su položili vijence i zapalili svijeće samo na spomenik poginulih branitelja iz Domovinskog rata.

Zašto su tako postupili zaista ne znamo, jer poginuli borci NOB-a i poginuli branitelji iz Domovinskog rata su naša realnost iz bliže i daljnje prošlosti te ih moramo cijeniti kao ljude koji su položili svoje živote braneći svoj dom i slobodu na ovim prostorima.


Naime, dok cijela Europa slavi Dan antifašizam kao civilizacijsku vrijednost i kao dan izgradnje mira i tolerancije u cijelom svijetu, naši „lokalci“ odlučili su ne odati počast autentičnim antifašistima iz Drugog svjetskog rata, jer po nekim njihovim aršinima nisu zaslužili. Što reći, ovim činom najviše govore o sebi samima.

Za HDZ i ne treba previše trošiti riječi, od njih se ovakvo ponašanje i očekivalo koje je u skladu sa svim njihovim aktivnostima vezanih za produbljivanje podjela u Hrvatskom društvu.Što se tiče VAD-a, predlažemo im, da dok je sadašnja Uprava na vlasti, taj pridjev „Viteško“ izbace iz naziva i neka bude AD (Alkarsko društvo). Treba napomenuti da je i njihovo ponašanje na neki način očekivano, jer su postali svojevrsna podružnica HDZ-a, kao organizirana masonska loža, u kojoj su prilično nepoznati pojmovi; slobodni izbori, slobodno učlanjivanje i demokracija.

Također, ovim putem upozoravamo aktualnog predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića da dobro pripazi koga ugošćuje na Pantovčaku i komu odobrava Visoko pokroviteljstvo Sinjske alke. Doduše, možda će njemu dati opravdano objašnjenje za ovakvo postupanje, kada to nisu nama i sinjskoj javnosti” – stoji u današnjem priopćenju sinjskih SDP-ovaca.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime