Sinj će pet dana i ove godine postati Grad znanosti!

Sponosom i radošću najavljujemo deveti Festival znanosti - Sinj, od 15. do 20. listopada

 


Nakon osam uspješnih godina, s ponosom i radošću najavljujemo deveti Festival znanosti – Sinj, od 15. do 20. listopada 2018. u Sinju!

Kao i inače, i dalje tvrdoglavo nastavljamo s najvišom razinom sadržanom u našem “4i konceptu”: izvrsni znanstvenici u izravnoj interakciji s djecom i građanima intenzivno tijekom 5 dana na inovativne načine predstavljaju svoja najnovija znanstvena i tehnička otkrića!

Ove godine na Festivalu ćemo čuti o kemijskim mlinovima, umjetnoj inteligenciji, ljekovitim tvarima u našim vodama, postanku života, nastanku kemijskih elemenata, umjetnim sladilima, krpeljima i nametnicima, novim izvorima energije…, a najozbiljniji dio Festivala zaokružit će se javnim tribinama o energetskoj viziji hrvatske u 21. stoljeću, te o istinama i zabludama oko cijepljenja djece. A djeca će dobiti obilne nagrade u znanstvenom kvizu te u natjecanju u pokusima na radionicama “Analizom pogodi koja je sol u vodi!”. Najmanje će čekati noćna promatranja neba teleskopima!Sve to vidjet ćemo u izvedbi gostiju: dr. sc. Ivan Halasz, prof. dr. sc. Goran Tešović, dr. sc. Rozelindra Čož-Rakovac, doc. dr. sc. Dario Hrupec, akademik Milko Jakšić, doc. dr. sc. Tomislav Portada, dr. sc. Nenad Raos, prof. dr. sc. Davor Pavuna, dr. sc. Relja Beck, prof. dr. sc. Stanko Uršić, prof. dr. sc. Ljubomir Majdandžić, doc. dr. sc. Goran Krajačić, doc. dr. sc. Anita Lauri Korajlija, a pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar-Kitarović.

Ukratko: Sinj će pet dana i ove godine postati Grad znanosti!Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime