Jučer, 16. travnja između 9 i 13 sati na šibenskom je području provedena ciljana preventivno-represivna akcija usmjerena na kontrolu nekorištenje sigurnosnog pojasa vozača i putnika i nepropisnog prijevoza djece u vozilima kao i na ostale uočene prekršaje, kada su kontrolirane 104 osobe, 77 vozila i tom prilikom utvrđeno ukupno 69 prekršaja, od kojih 63 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 4 prekršaja zbog korištenja mobitela tijekom vožnje i 2 prekršaja nepropisnog pretjecanja.

Obzirom da je ova akcija bila najavljena i da je trajala samo 4 sata, statistički pokazatelji ove akcije, posebno u odnosu na broj kontroliranih osoba i vozila upućuje na činjenicu da je akcija imala preventivan karakter, jer je tom prilikom svakoj osobi skrenuta pozornost na važnost korištenja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje. Međutim, iz utvrđenog broja prekršaja proizlazi da vozači i putnici u vozilima tijekom vožnje nedovoljno poštuju zakonske odredbe o korištenju sigurnosnog pojasa, radi čega su ovakve akcije na našem području nužne, prvenstveno kao preventivne, ali i represivne u odnosu na neodgovorne sudionike u prometu.

Upozoravamo vozače da pri vožnji poštuju prometne propise kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige i da tijekom vožnje ne koriste mobitele, jer samo odgovorno ponašanje je garant sigurnosti u prometu.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime