ACI – Adriatic Croatia International Club d.d. na temelju javnog raspisanog natječaja za neprofitne organizacije odobrio je u iznosu od 10 tisuća kuna financiranje projekta Udruge Šibenik Meteo pod nazivom “Automatska meteorološka postaja Jezera, o. Murter” .

– Udruga je ovim projektom predložila instaliranje suvremene automatske meteorološke postaje u mjestu Jezera na otoku Murteru koja će osim senzorima za mjerenje parametara stanja zraka, brzine i smjera vjetra te količine oborina biti opremljena i dodatnim za mjerenje solarnog zračenja, UV index-a, isparavanja vlage iz tla, sonde za mjerenje temperature mora, te panoramske kamere. – kažu iz Šibenik Metea.

Ovim projektom udruge otok Murter i općina Tisno dobiti će prvu suvremenu automatsku meteorološku postaju na svom području sa kojom će izmjerene vrijednosti u realnom vremenu biti dostupne otočanima, javnim službama, turistima, nautičarima i svima ostalima. Uz praćenje aktualnih vremenskih prilika obrađeni meteo podaci koristiti će se i u svrhu izrade klimatske slike područja i promjena u klimi i eko sustavu, u promociju mjesta i općine, utvrđivanje iskoristivosti obnovljih izvora energije sustavnim mjerenjem solarnog zračenja i brojanja sunčanih sati.

Prema planu aktivnosti projekt se treba realizirati do početka predsezone, a za pomoć pri realizaciji projekta, osiguravanju infrastrukture i održavanju sustava udruga će pozvati da se u projekt uključe općina Tisno, TZ i MO Jezera.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0