ŠETNICA U ŽRNOVNICI DOBILA NOVU RASVJETU Postavljena nova rasvjetna tijela na stupovima i zidna rasvjeta vrijedni oko 128 tisuća kuna

Nekadašnja rasvjeta bila je stara nekoliko desetaka godina, došlo je vrijeme da se zamijeni


Bliži se proljeće, ugostiteljski objekti u Žrnovnici jedva čekaju otvaranje svojih vrata, a poznato je da u toplijem dijelu godine Žrnovnica postaje omiljena destinacija ne samo mještana, nego i Splićana i ostalih koji traže osvježenje uz rijeku Žrnovnicu.


Rasvjeta je stara nekoliko destaka godina i danas je u cijelosti zamijenjeno 40-ak rasvjetnih tijela i još toliko zidnih rasvjeta. Stanovnici čekaju noć da vide rezultat svega.

“Veseli me što će i ovaj zahvat revitalizacije i rekonstrukcije javne rasvjete šetnice uz rijeku Žrnovnicu uskoro biti u cijelosti završen.

Ovo je projekt koji smo u suradnji sa Gradom Splitom pripremali poprilično dugo.
Isti je bio planiran u proračunu za 2019. godinu, ali se zbog neriješenih pravno-formalnih i drugih preduvjeta završava tek sada.

Zahvalio bih se svima koji su sudjelovali u aktivnostima oko pripreme i realizacije ovog za nas bitnog projekta.

Naši sumještani i ostali korisnici dobit će cjelovito i kontinuirano osvjetljenu šetnicu uz rijeku u kojoj će moći još više i sigurnije provoditi slobodno vrijeme i zato nas završetak ovog projekta veseli kao i svaki manji ili veći projekt kojeg smo u suradnji sa Gradom i ostalima uspjeli dovesti do kraja realizacije”, kazao je Branko Solje, predsjednik GK Žrnovnica.“Treća pluća Splita”

“Još u proračunu za 2018. godinu u suradnji s MO Žrnovnica predložena je i prihvaćena obnova, bolje kazano uspostava, rasvjete na šetnici u gornjem toku rijeke od mosta do završetka uz prelijepo izletište. Dugo je trajala borba s papirologijom i vjetrenjačama raznih vrsta da bi napokon ovih dana zasjalo i uz dio šetnice koja je omiljena svima. Rasvjeta je u skladu s prostorom.

Zgodno je prisjetiti se da se obnova toga predlagala i u godinama prije 2018-e, ali nije prolazilo. Siguran sam da je zajednički cilj Splita i Podstrane uređena šetnica sve do ušća jer ‘treća pluća Splita’, uz Marjan i Tursku kulu, to zaslužuju. Podstrana je preko EU projekta dobila financiranje uređenja dijela od mosta na Rakitama prema ušću. Uživajmo u šetnji uz našu Riku i čuvajmo je od svake vrste onečišćenja”, kazao nam je Tonći Blažević.Vrijednost zamjene zidne rasvjete i rasvjetnih tijela na stupovima s energetski učinkovitijim rasvjetnim tijelima iznosi 127.818,000 kn s PDV-om, a izvođač radova je Elektro Klarić d.o.o. iz Trilja.

Blažević: “Šetnica uz rijeku Žrnovnicu napokon će dobiti adekvatnu rasvjetu”

Moja reakcija na članak je...
Vau
26
Haha
1
Hagić
9
Hmmm
3
Plač
0
Grrr
1
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime