ŠESTANOVAC DOBIO MRVOŠEVU KLUPU Pametna klupa namijenjena biciklistima i servisu bicikla

Prvotno služi za servis bicikla pa tako sadrži kompresor i alat namijenjen za popravak bicikala i punjenje električnih bicikala strujom, a ima i ugrađene senzore za prikupljanje i analizu podataka o broju bicikala, ...


Turistička zajednica Općine Šestanovac u suradnji s tvrtkom „Include“ mladog solinskog poduzetnika Ivana Mrvoša, obogatila je svoju turističku ponudu pametnom klupom namijenjenom za bicikliste. Tako je postala prva općina u Hrvatskoj s tom fantastičnom inovacijom.


Pametna klupa namijenjena za bicikliste ima niz funkcija. Prvotno služi za servis bicikla pa tako sadrži kompresor i alat namijenjen za popravak bicikala i punjenje električnih bicikala strujom, a ima i ugrađene senzore za prikupljanje i analizu podataka o broju bicikala, operativnosti različitih komponenti i atmosferskim uvjetima. Nadalje, ima besplatan Wi-Fi sustav koji se automatski spaja na internet stanicu TZ Šestanovac, a služi i kao noćna rasvjeta.

Sredstva za realizaciju ovog projekta u potpunosti su osigurana putem natječaja „Projekt razvoja turizma na nerazvijenim područjima s naglaskom na dalmatinsku Zagoru“ kojeg je raspisala Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije. Projekt je usklađen s Strategijom razvoja turizma RH do 2020. te Strategijom razvoja ruralnog turizma SDŽ, a upravo su cikloturisti ciljana skupina turista u tim strategijama u kontekstu razvoja selektivnih oblika turizma.

– Primjena novih i sofisticiranih trendova poput ovog projekta značajno doprinosi cikloturizmu na ovom području. Turiste sve više privlače posebni oblici turizma, gdje nastojimo iskoristit potencijal za daljnji razvoj turističke ponude kreiranjem specijaliziranih proizvoda. Turistička zajednice Splitsko-dalmatinske županije je prepoznala važnosti projekta uređenja biciklističkih odmorišta i staza, a osim toga dodatni sadržaj na biciklističkim stazama pomaže u promociji istih. Klupa Monna je postavljena u suradnji i suglasnosti s Općinom Šestanovac na mjesto koje je osmišljeno je kao svojevrsna odmorište i Info zona, – rekao je direktor Turističke zajednice Šestanovac Marko Antonije Bitanga.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime