Šef splitsko-dalmatinskog stožera: “Možda postrožimo mjere”

"Stroža kontrola će početi već od sutra'', rekao je načelnik

Luka Brčić

Nakon Primorsko-goranske županije najviše aktivnih slučajeva koronavirusa u Hrvatskoj ima Splitsko-dalmatinska županija. Svi srednjoškolci tako će, od ponedjeljka 22. ožujka do petka 2. travnja, nastavu pratiti virtualnim putem po ”modelu C”, izuzev maturanata.


Načelnik Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije Luka Brčić rekao je da se odluka primarno donijela zato što mladi sve više obolijevaju od koronavirusa.

“Oni su mobilni, oni su dosta u javnom životu, više je socijalnih kontakata i upravo zbog toga smo donijeli odluku”, rekao je Brčić u vijestima Nove TV.

U posljednjih 15 dana bilo je samo sedam prijava za kršenje epidemioloških mjera, iako se mnogi ugostitelji ne pridržavaju mjera. Sve je više dopisa, kaže Brčić, da se mnogi ugostitelji ne pridržavaju u potpunosti zadanih mjera Stožera, a ima i sve više dojava o privatnim druženjima i okupljanjima.

”Uvijek nam je bila tendencija upozoravati i educirati. Stroža kontrola će početi već od sutra”, rekao je načelnik županijskog stožera.

Otkrio je da je danas poslana obavijest svim općinskim i gradskim stožerima da maksimalno iskoriste svoje resurse kako bi se više kontroliralo poštivanje propisanih epidemioloških mjera.


Velika su očekivanja od nadolazeće turističke sezone te se prati epidemiološka situacija te će se, ako bude potrebno, strože mjere donijeti i prije Uskrsa da bi se kontroliralo širenje virusa.

Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
2
Hagić
2
Hmmm
3
Plač
6
Grrr
14
Molim?
2Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime