Šef sindikata policajaca: Klarić sutra dolazi na posao, gledat će svoje žrtve

"Zašto Klarić nije smijenjen, gdje je kaznena prijava, DORH je obaviješten. Ovdje očito postoji problem"


Predsjednik Sindikata policijskih službenika Hrvatske za Index je komentirao nepravomoćnu presudu načelniku PGP-a Gruda Matku Klariću za seksualno uznemiravanje žena te zloupotrebu ovlasti.


POVEZANI SADRŽAJ

Podsjetimo, Klarić je nepravomoćno pred disciplinskim sudom proglašen krivim za uznemiravanje nekoliko kolegica, kao i za to da je neke kolegice tjerao da čiste samostan te preko granice pustio osobe koje za to nisu imale dokumentaciju. Određeno mu je udaljavanje iz državne službe.

No šef sindikata Mario Puškarić za Index je kazao kako Klarić nije udaljen iz službe te kako će se on, ako ga ne smijeni ministar policije ili načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević, sutra vratiti na posao i raditi s kolegicama koje su ga prijavile za uznemiravanje.

– Nisam siguran da je udaljen iz službe. Mi ćemo tražiti odgovornost čovjeka koji ga nije smijenio, načelnika Ivana Pavličevića. Klarić sutra dolazi na posao i gledat će žrtve koje su ga prijavile – kazao je Puškarić.

– Zašto Klarić nije smijenjen, gdje je kaznena prijava, DORH je obaviješten. Ovdje očito postoji problem – dodao je.“Žrtve nisu zanijekale uznemiravanje”

Kaže i kako je cijeli postupak vođen ofrlje.

Klarićev odvjetnik Dario Obradović tvrdio je nakon ročišta da su žrtve zanijekale da je bilo seksualnog zlostavljanja.Puškarić kaže kako su pitanja na sudu bila postavljena na način da impliciraju diranje i kontakt, što su neke žrtve zanijekale, ali nisu zanijekale da je bilo uznemiravanja, suprotno tvrdnjama odvjetnika.

– Jedna žrtva odustala je od prijave jer nisu uzeli njezinu izjavu za zapis – kazao je.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
2
Hagić
1
Hmmm
5
Plač
2
Grrr
8
Molim?
9

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime