U posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji još 24 osobe zaražene su koronavirusom, pa je tako trenutno 197 osoba pozitivno na taj virus, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Od ukupno 156 uzoraka, koji su u zadnja 24 sata testirani na koronavirus u laboratorijima osječkog KBC-a i županijskog Zavoda za javno zdravstvo, 24 je bilo pozitivno. Osam novopozitivnih osoba su iz Đakova, sedam iz Osijeka, po dvije iz Bilja i Valpova te po jedna iz Jagodnjaka, Kopačeva, Vardarca, Duboševice i Laslova, priopćeno je iz Stožera.

Napominju kako se od 197 trenutno oboljelih osoba, na bolničkom praćenju u osječkom KBC-u nalazi 28 pacijenata, s tim da su jučer hospitalizirane tri osobe, dok su četiri otpuštene na kućno liječenje.

U Stožeru ističu kako i dalje nema pacijenata na respiratoru te da se đakovačko-osječki nadbiskup u miru Marin Srakić, kojemu je bio potvrđen koronavirus, vratio iz osječkog KBC-a, ali je i dalje je u samoizolaciji, sve do dvostrukog negativnog testa.

Povećan broj novozaraženih odrazio se i na povećanje broja osoba u samoizolaciji, pa je u Županiji tom mjerom obuhvaćeno 1.709 osoba, a u zadnja 24 sata u samoizolaciju je stavljeno 97 kontakata oboljelih.

Stožer navodi kako epidemiolozi danas intenzivno provode izvide te određuju daljnje epidemiološke mjere u svim utvrđenim slučajevima oboljenja te prema kontaktima oboljelih.Policija je u zadnja 24 sata obavila 71 samoinicijativnu provjeru osoba u samoizolaciji i sve zatekla na prijavljenoj adresi, a od dvije dojave građana o kršenju te mjere, jedna se pokazala točnom, i to u Đakovu, ističu u osječko-baranjskom Stožeru CZ.

Tri novoboljela, za Karlovčanina se ne zna izvor zaraze

U Karlovačkoj županiji tri su nova slučaja Covida-19, dva u Ogulinu i jedan u Karlovcu i dok su Ogulinci kontakti ranije oboljele osobe, te su bili u samoizolaciji, u Karlovcu se još utvrđuju kontakti novooboljele osobe i nije poznato gdje se zarazila.

Priopćio je to u četvrtak Stožer Civilne zaštite Karlovačke županije gdje je unatrag pet dana 12 oboljelih osoba, sedam iz Karlovca, tri iz Ogulina i jedna je osoba iz Slunja.

Ukupno su od početka epidemije 43 osobe oboljele, a od posljedica te bolesti jedna je osoba umrla.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji sedam novooboljelih

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je sedam novih pozitivnih osoba na Covid-19, priopćili su u četvrtak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Među novooboljelima po jedna je osoba iz Borova, Vinkovaca, Rokovaca i Ivankova, a tri su osobe iz Starih Mikanovaca.

U županiji je od početka epidemije oboljelo 58 osoba, od kojih je 41 osoba izliječena. Trenutno je u županiji jedna osoba hospitalizirana zbog Covid-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirano je 58 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 2609.

U samoizolaciji na području županije nalazi se 282 osobe, a od toga su kontakti s pozitivnim osobama njih 186.

Petero je zdravstvenih radnika u samoizolaciji, dvoje liječnika i troje 3 medicinske sestre/tehničara, navode iz Stožera.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime