SABOR IZGLASAO POVJERENJE STIEROVOJ NASLJEDNICI: Mariju Burić Pejčinović podržalo 78 zastupnika

Novu ministricu vanjskih i europskih poslova podržalo je 78 zastupnika, dok je 35 bilo protiv

Sabor je sa 78 glasova ‘za’ i 35 ‘protiv’ iskazao povjerenje Mariji Burić Pejčinović za ministricu vanjskih i europskih poslova te potpredsjednicu Vlade, a sa 109 glasova ‘za’ te jednim glasom ‘protiv’ izglasan je i novi potpredsjednik Sabora – Furio Radin, inače zastupnik talijanske nacionalne manjine, prenio je N1.


Marija Pejčinović Burić ranije je dobila podršku na Odboru za vanjsku politiku te na Odboru za europske poslove, a nakon izglasavanja u povjerenju odmah je položila prisegu.

Što se pak tiče izglasavanja povjerenja Radinu, čini se – barem s obzirom na raspored sjedenja – da je glas koji je jedini bio protiv onaj bivšega ministra unutarnjih poslova iz redova Mosta, Vlahe Orepića.

Drago mi je da Sabor gotovo jednoglasno izabrao Radina za potpredsjednika Sabora i time smo okončali popunjavanje Vlade. Vlada je tu stabilna, odgovorna i krećemo u provođenje našega programa te se veselim radu s novom člnicom Vlade, poručio je Plenković. Kazao je da će se zahvaliti Stieru na idućoj sjednici Vlade RH i dodao: “Čuli smo se i u kontaktu smo, svi se znamo dugi niz godina. On se vraća u Sabor i nastavlja političko djelovanje u okviru HDZ-a”.

Marija Pejčinović Burić kazala je da je Stierom dosad dobro surađivala i najavila da će sutra ili prekosutra obaviti primopredaju.

Glasovanjem o novoj ministrici Plenković je potvrdio parlamentarnu većinu kao i prije 10 dana prilikom potvrđivanja sedmero novih članova Vlade.

Odborima je Pejčinović Burić predstavio premijer Andrej Plenković istaknuvši:  – Njenim imenovanjem zaokružit ćemo proces koji vodimo zadnjih nekoliko dana koji vodimo u sastavu Vlade Republike Hrvatske. –Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0