“S razlogom ispaljujemo razmišljajući o činjenici da je prije stigla pomoć iz Grčke nego kontejneri koje ima država”

"I ona malina na šlag, moment kad se uvaljuje krivica za kaos svima koji su krenuli pomagati iz najdubljeg ljudskog poriva! E ne ide to baš tako!"


Ravnateljstvo civilne zaštite pozvalo je građane koji žele predati zahtjev za dodjelu kontejnera da to učine isključivo putem e-pošte “stozerpetrinja@gmail.com” ili telefonskog broja 098 1818 986.


“Molimo građane koji predaju zahtjev za dodjelu kontejnera da to učine isključivo putem e-pošte stozerpetrinja@gmail.com ili broj 0981818986. Broj mobitela objavljen putem nekih društvenih mreža nije kontakt broj za predaju spomenutih zahtjeva”, izvijestili su u subotu iz Ravnateljstva Civilne zaštite MUP-a.

Upravo su kontejneri i kamp kućice najtraženiji “artikli” na potresom pogođenom području. Hrvatsku je javnost, blago rečeno, zbunila činjenica da su do Petrinje, Gline i Siska prije došli kontejneri iz Grčke i Njemačke, nego oni iz hrvatskih državnih zaliha.

Komentirala je to i Đordana Barbarić, predsjednica splitske udruge MoSt.

– Trebalo nam je samo dva dana da se razvije ponavljajući scenarij u katastrofama. Najprije sami sebi tepamo kako smo “najplemenitija nacija” i “ovo nema nigdi”, a onda, obično dva dana nakon, krene “ovo je potpuni kaos”, “država nam ne treba” i “svi su lopovi”! Između tih krajnosti smo svi mi! I u požaru kraj Splita, i u poplavi u Slavoniji, i u potresu u Petrinji, Sisku i Glini pokazalo se, kako su mudri među nama rekli, “Hrvatska je opet pokazala srce al se mozak operacije nije iskazao”!

Znači ne učimo iz iskustva, ne slušamo, ne čujemo upute ili ih uopće nema dovoljno jasnih u javnom prostoru, ne koristimo IT mogućnosti jedinstvenog informiranja i krene impulzivni, emotivni, humanitarni i ljudski juriš! I onda je logično da navijači gase požar u japankama, poplavu zaustavljamo šleperima stare robe, “potresene” spašavamo bocama vode!

Ako postoje protokoli o postupanju, znaju se jasne faze spašavanja, imamo državne zalihe, kog vraga netko ne zagrmi što ide prvo, što će država osigurati, što imamo na lageru i kad to uskačemo u akciju svi mi pojedinačno… Na pressice smo navikli i mogli smo i sada informirati naciju, npr u podne ispred razrušenih kuća, umjesto govorenja političara u hodu?

Ovako s razlogom ispaljujemo slušajući o kaosu na terenu i razmišljajući o činjenici da je prije stigla pomoć iz Grčke i prikolica s Hvara nego kontejneri-kuće koje ima država! Zapravo imamo sve al fali logike i koordinacije! I ona malina na šlag, moment kad se uvaljuje krivica za kaos svima koji su krenuli pomagati iz najdubljeg ljudskog poriva! E ne ide to baš tako!” – napisala je Barbarić na svome Facebooku, a dobila je brojne lajkove i pozitivne komentare.

Moja reakcija na članak je...
Vau
18
Haha
0
Hagić
2
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
3
Molim?
3

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime