Igračice Ženskog rukometnog kluba Split 2010 dobile su sinoć u utakmici 24. kola Prve lige RK Dalmatinku iz Ploča rezultatom 25:24.

Tek su na početku utakmice igrane u dvorani na Gripama, igračice Dalmatinke držale ravnotežu – nakon vodstva Splićanki došle su do rezultata 4:7 – to je bilo sve što su uspjele. Ubrzo su splitske rukometašice koja vodi Željko Čagalj okrenule, te prvo poluvrijeme završile s prednošću.

Tako su nastavile i u drugom poluvremenu – u jednom trenutku je bilo čak 24:14, ali su se se igračice iz Ploča malo trgnule, probale stići i do preokreta, ali nisu mogle, jer su domaće igračice bez problema završile utakmicu i stigle do slavlja.

Djevojke ŽRK-a Split 2010 imaju razloga za slavlje

Od igračica Splita 2010 najviše je ponovno dala Maja Kožnjak, uza sve što je proigravala zabila je 7 golova, iskazala se i na Ana Buljan s pet golova, dok je četiri pogotka zabila Lucija Ercegović. Po dva gola postigle su Nikolina Marić Banje, Margarita Škarić i Ana Zelić, a po jedan Klara Birtić, Katarina Budić i Venera Surjan.

U Dalmatinki je najraspoloženija bila Anđela Zelić s 11 golova, do je Lana Jarak zabila sedam. Po dva su dale Ema Barbir i Magdalena Žderić, a po jedan Iva Žderić i Andrea Klarić.

Od kupuno 13 ekipa u Prvoj HRL za žene, Dalmatinka je ostala na 7. mjestu s 22 boda, dok se Split 2010 nalazi na 8. mjestu s 18 bodova.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime