Umag je četiri dana bio domaćin Završnice 1. HKRL za djevojke (rođene 2002. i mlađe), a naslov državnih prvakinja osvojile su rukometašice Splita 2010!

U šest susreta mlade Splićanke pobijedile su sve svoje suparnice, te uvjerljivo stigle do prvog mjesta. Drugo mjesto pripalo je Sesvete Agroproteinki, a treće Lokomotivi.

Prvog dana natjecanja Split 2010 je u svojoj skupini pobijedio Dardu 25:11, Zamet 23:16 i 1234 Viroviticu 24:16. U subotu su imale samo jedan susret i upisale pobjedu protiv Sinja 22:14. Nakon slavlja nad Sesvete Agroproteinkom u završnom susretu, Split 2010 je bio bolji i od Lokomotive i tako su slavljenički zaokružile cijeli turnir.

Kadetske državne prvakinje iz Splita 2010 su Ana Mrkonjić, Marija Banović, Ana Buljan, Mila Tonković, Ana Petković, Anđela Romić, Klara Birtić, Klara Kalajžić, Sara Marendić, Margarita Škarić, Gabrijela Zelić, Vana Bešker, Ana Fradelić Tihana Balić i Ivona Topić.

Da uspjeh bude potpun potvrdile su i brojne druge nagrade koje su otišle u ruke splitske ekipe. Ana Buljan izabrana je za najbolju igračicu cijelog turnira, Ana Mrkonjić je najbolja vratarka, a Mirko Bašić najbolji trener turnira. U idealnoj sedmorki završnice još su dvije rukometašice Splita 2010 – Margarita Škarić je najbolje lijevo krilo, a Klara Birtić najbolja vanjska igračica.

‘”Grad Split ovo mora prepoznati”

– Ovo je ono o čemu sam više puta govorio. Čestitam državnim kadetskim prvakinjama, ovo zlato su djevojke stvarno zaslužile. Kao što znate, pobijedile su sve suparnice, i to sve uvjerljivo, tako da su zlate medalje od onih kod kojih trebaju biti – kod kadetkinja Splita 2010 – kazao nam je Zlatko Čagalj, trener prve, seniorske ekipe. Još je dodao:

– Sedam članica kadetske ekipe već zadnjih par mjeseci stavljam u prvu ekipu, tako da su one već osjetile draž igranja u seniorskoj Prvoj ligi. Ulaganje u mlade je put kojim će Split 2010 u bliskoj budućnosti postići velike uspjehe i u seniorskoj kategoriji. Pod uvjetom da to Grad Split prepozna. Ako ovo ne prepoznaju, onda o čemu ćemo mi pričati. Svi se busaju u prsa u ulaganju u domaće mlade rukometašice. Sada je prilika da i Grad Split pokaže da to nije samo puka priča.

U svakom slučaju, osim igračicama, želim čestitati i našem trenerskom timu koji je vodio kadetkinje do titule državnih prvakinja. To su trener Mirko Bašić i njegova pomoćnica, trenerica Ilka Stanić – kazao nam je Željko Čagalj.

Srhoj uoči turnira: Cure su spremne za zlato

Ono što se trener Čagalj zbog svoje skromnosti nije pohvalio je činjenica da je okosnicu ove zlatne kadetske ekipe Anu Buljan, Anu Mrkonjić i Margaritu Škarić on privolio da iz Rukometnog kluba Solin uoči ove sezone prijeđu u ŽRK Split 2010. One su u najmlađim kategorijama, počevši od početnica, učile rukomet pod paskom trenerice Suzane Čoko, a kad je Split pokazao ozbiljne seniorske namjere, prije svega kroz stvaranje respektabilne ekipe na hrvatskoj razini, onda su prešle na Gripe. Također, dogovorio je i da se Mila Tonković, koja je iz Splita prešla u RK Solin, ponovno vrati u Split 2010.

Zlatne kadetkinje Foto: ZRK Split 2010

Dodajmo da je veliku zaslugu u svemu imao i bivši trener Splita 2010, rukometna legenda Vatromir Srhoj, čiji vrijedni savjeti i danas pomažu igračicama, trenerima i vodstvu Splita 2010. Prije nekoliko dana na predstavljanju monografije o 70 godina Muškog rukometnog kluba Trogir Srhoj nam je kazao:

– Kadetkinje Split 2010 sutra kreću u Umag, na završnicu kadetskog prvenstva Hrvatske. Zapamtite, ostvarit će veliki uspjeh, te su cure spremne i za zlato – kazao nam je Vatromir Srhoj. I bio je u pravu.

KONAČNI POREDAK ZAVRŠNICE:
1. RK Split 2010 Split
2. RK Sesvete Agroproteinka Zagreb
3. RK Lokomotiva Zagreb
4. RK Podravka Koprivnica
5. ŽRK Zamet Rijeka
6. ŽRK Sinj Sinj
7. ŽRK Udarnik Velika Gorica
8. ŽRK Trogir 58 Trogir
9. ŽRK 1234 Virovitica Virovitica
10. ŽRK Koka Varaždin
11. ŽRK Metković Metković
12. ŽRK Darda Darda

SEDMORKA ZAVRŠNICE:

IGRAČICA KLUB POZICIJA
Iva Brkljačić RK Lokomotiva vratarka
Margarita Škarić RK Split 2010 lijevo krilo
Klara Birtić RK Split 2010 vanjski
Sara Krizmanić ŽRK Zamet vanjski
Maja Bilandžić ŽRK Sinj vanjski
Josipa Josipović RK Podravka desno krilo
Mia Brkić RK Sesvete Agroproteinka kružna napadačica

NAJBOLJE POJEDINKE ZAVRŠNICE:

IGRAČICA KLUB POZICIJA
Ana Mrkonjić ŽRK Split 2010 vratarka
Bruna Zrnić RK Lokomotiva strijelkinja (40. golova)
Ana Buljan ŽRK Split 2010 igračica
Ana Pehar RK Sesvete Agroproteinka obrambena igračicaKomentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime