Dvi-tri riči

Nakon kratke pauze vraćamo se s novim videom Dvi tri riči u kojem smo imali priliku razgovarati s jednom iznimnom ženom.

Dalmatinka s višegodišnjom adresom na sjeveru Hrvatske koja se u svom CV-u može pohvaliti pozicijama kao što su članica uprave DM-a, izvršna direktorica u Podravki te zadnjih 3 mjeseca članica uprave HNK Hajduk Split- gospođa Marinka Akrap.

Kako je biti žena u muškom svije... Nastavi čitati

Ovaj osebujni Francuz već osam godina živi na splitskoj adresi, a naš grad je odabrao nasumičnim odabirom kada je otvorio kartu Hrvatske i zatvorivši oči prstom pokazao lokaciju u okolici Splita.

Kako ovaj lokalitet djelomično podsjeća na njegov rodni kraj u Francuskoj, spakirao je kofere i uputio se u avanturu.

Mađioničar, iluzionist, mentalist i prvak Hrvatske u sporom pušenju cigara vješt... Nastavi čitati

Napravili smo nešto što do sada nikada nismo: hibridni medijski sadržaj na "steroidima".

Zašto i kako hibridni: povezali smo sadržaj portala, radio i to emitiranje uživo u eteru i video format rubrike Dvi-tri riči.

Medijski - jer smo povezali 3 medija: video, radio i portal. Zašto na "steroidima"? Jer je format trajanja veći od svih do sada, sugovornik je bio takav da ga nismo htjeli "up... Nastavi čitati

Slegli su se dojmovi nakon Olimpijskih igara u Tokiju, dočekali smo da se naši sugovornici novog videa rubrike Dvi tri riči dobro odmore pa smo ih “zaskočili” u Olimpijskom centru na Gripama u prostoru Taekwondo kluba Marjan.

Ovaj klub je bez lažne skromnosti najbolji taekwondo klub u čitavoj državi, a par zanimljivosti iz svakodnevnice olimpijca pitali smo Tonija Kanaeta osvajača bronce na... Nastavi čitati

Kada dobijete priliku razgovarati sa svjetski poznatom osobom onda se potrudite da taj razgovor prođe u intimnoj atmosferi bez konstantnih upada s molbama za fotografiranje. Točno to smo napravili kada nam je omogućeno snimiti novi video rubrike Dvi-tri riči s velikim Alistairom Overeemom.

Lokacija koju smo dobili krije prekrasnu malenu dalmatinsku konobu u Žrnovnici po imenu Privor - tamo smo ... Nastavi čitati

Jeste li znali da u splitskom Prometu autobuse voze čak 3 profesionalne vozačice?

Imali smo priliku razgovarati s najmlađom od njih - i prema godinama i prema stažu u Prometu, a ona se zove Josipa Maretić.

Iako je “vani” svakodnevna pojava vidjeti ženu kako upravlja autobusom ili tramvajem kod nas to ipak nije nešto što možete vidjeti često. Na takve situacije i situacije koje bi upućivale n... Nastavi čitati

Sigurno ste čuli za njih, a još je sigurnije da ste se smijali na njihove “baze”. Naravno, riječ je o Splickoj sceni i ne, nije lapsus calami, upravo je ova ekipa gostovala u novom videu Dvi-tri riči.

Tomislav Primorac, Josip Škiljo, Ivica Lazaneo i Ante Travizi bili su nadasve oduševljeni još jednim intervjuom koji su morali ugurati u svoj prebukirani stand up raspored. Nisu htjeli pitanja... Nastavi čitati

Nije prejudicirano konstatirati da živimo u svijetu nebrojenih mogućnosti, a ako ih koristimo mnogi o tome imaju mišljenje. Što će selo reći? - najčešći je razlog zašto se zaustavimo, autocenzuriramo, dignemo ručnu kočnicu u punom zaletu.

Novi ciklus Dvi-tri riči započinjemo najavom početka projekta koji je javnosti prezentiran iznimno jakim nazivom ili sloganom Budi svoja.

Budi svoja projek... Nastavi čitati

Centar za streljačke športove „Stobreč“ proteže se na pozamašnoj površini od preko 15.000 m². Ovo je jedini licencirani centar takvog tipa na području od Dubrovnika do Rijeke, a s ravnateljem Tomislavom Borozanom razgovarali smo o tome tko sve koristi streljanu.

Osim natkrivene streljane za zračno oružje, otvorene streljane za malokalibarsko oružje, otvorene streljane 25 m za pištolj - ... Nastavi čitati

Poznajete li osjećaj kada netko baš jako lijepo pjeva pa se vi naježite ili vam nečiji glas probudi emociju? Ova dama to radi tako dobro, a ima prepoznatljiv glazbeni izričaj- francuske šansone.
Šetajući strogim centrom grada razgovarale smo o strahovima pjevača, tremi, novom albumu i duetima, a što nam je sve rekla krije novi video Dvi tri riči…
Ako već ne znate o kome je riječ- pogledajte vide... Nastavi čitati

Uz pitanje što je bilo prije kokoš ili jaje, postoji još jedno pitanje koje izaziva sumnju, a to je jesu li poremećaju spavanja uzrok ili posljedica stanja pojedinca.

Obzirom na rapidan porast prisustva tog problema kod sve većeg broja ljudi razgovarali smo s prvim čovjekom u Splitu koji se bavi tim pitanjem u Centru za medicinu spavanja koji djeluje u sklopu suradnje KBC-a Split i Medicins... Nastavi čitati

Strah od visine mnogi stručnjaci smatraju evolucijskim mehanizmom preživljavanja no ova se fobija za razliku od ostalih pojavljuje u kasnijoj životnoj dobi. Srećom, iako sam u točno toj životnoj dobi, nisam razvila ovu fobiju (još) pa sam se za potrebe snimanja novog videa Dvi-tri riči okušala u sportskom penjanju s državnom prvakinjom u sportskom penjanju Vanom Piccini dok me njezin otac Dani... Nastavi čitati

Treba li dijete odvesti logopedu jedna je od najčešćih roditeljskih nedoumica uz onu, kada treba odvesti dijete logopedu. Onda slijedi situacija u kojoj zbog deficita ovog zanimanja na tržištu roditelji “upadaju” u klopku trome birokracije i termin za dijete dobiju kasno, nekada i prekasno. Iz tog je razloga potrebno reagirati na vrijeme. Kada je pravo vrijeme za prvi posjet logopedu pitali sm... Nastavi čitati

Kao roditelj sigurno ste primijetili manjak sadržaja za djecu na hrvatskom jeziku osobito kada je riječ o poznatim dječjim pjesmicama i melodijama te prilagođenom video materijalu koji bi ih pratio. Istu stvar su uočili ČAROBNI ANIMATORI - plesno glazbena skupina za djecu koja dolazi iz Plesnog studija DNF.

Kako bi doskočili toj problematici Čaro... Nastavi čitati

Radovati se tuđem uspjehu odlika je rijetkih, a prepoznati djelovanje drugih u smislu doprinosa zajednici još i rjeđe. Milena Mratinić je upravo ta rijetka osoba koja ne samo što prepoznaje djelovanje drugih za dobrobit zajednice već ga i slavi.

Devetu godinu zaredom na Dan žena (8.3.) organizira se Splitski cvit - manifestacija koja slavi žene, a nagradom ističe onu čije nesebično zalaganje do... Nastavi čitati

Olja Einfalt-Mihovilović je splitska akademska slikarica, a splitskoj javnosti poznata je kao vlasnica nekoć uspješne firme "Skandal". Široj javnosti postala je poznata nakon gostovanja u RTL-ovoj emisiji "Večera za 5" gdje se pojavljivala u raznim ulogama, među ostalim i kao Vampirica.

- Okolina me je stalno sputavala i upućivala na moje godine i pojedine obrasce ponašanja koji idu ili ne ... Nastavi čitati

U Republici Hrvatskoj najučestalija žalopojka koju čujemo vezano za tromu birokraciju je: “nedostaje Vam jedan papir”, ali naš današnji sugovornik iako je Nizozemac koji već dugi niz godina živi u okolici Splita nikada nije imao spomenuti problem. To je samo jedna crtica iz njegovog života koja nas intrigira.

Jan de Jong otac je četvero djece i poduzetnik koji je u vlasništvu velike tvrtke u Za... Nastavi čitati

Vedran Bađun, osim što je Omiški Splićanin s adresom u Bogoti u Kolumbiji, trenutačno je veoma kontroverzno ime koji mnogi koriste u raspravama.

Međutim, odlučili smo da se nećemo baviti raskrinkavanjima ili analizom sadržaja koji proizvodi sa svojih putovanja već ćemo razgovarati o samim putovanjima, onome što ga plaši, o njegovim afinitetima i stavovima iz kategorije život.

Obzirom da je V... Nastavi čitati

Kada čujete ime Matko Sinovčić znate li odmah na prvu o kome je riječ?

Tko je točno Matko Sinovčić?

Dotični gospodin poznat je publici Dalmacije, ali i šire, kao Matko iz Matka i Brane, vrlo popularnog glazbenog dua. Sigurno poznajete barem jedan bračni par koji je u tu luku uplovio upravo s taktovima Matka i Brane.

No, tko je Matko bez Brane odlučili smo doznati u novom videu Dvi tri rič... Nastavi čitati

Jednom davno kada sam prvi put upoznala našeg današnjeg sugovornika morala sam ga predstaviti svom djetetu.

Kako joj objasniti tko je on? Tri, dva, jedan kuhaj... ali da začinim moment rekla sam joj: ovo je barba koji navodno jako dobro kuha, ali mi to ne znamo jer nismo nikada probale.
Ivan Pažanin!

Uhvatili smo ga na gostujućem gastro eventu u poznatoj splitskoj ribarnici i zaskočili ... Nastavi čitati