Prekjučer je sa splitske Rive krenuo 3. Rotary Moto Rally Plus (RMRP). Sva prikupljena sredstva namijenjena su udruzi sv. Bartolomej iz Knina. Prvog dana sudionici rallyja najviše su se zadržali u Kninu gdje su posjetili one zbog kojih su i krenuli ovu humanitarnu avanturu, a to su djeca i mladi s posebnim potrebama udruge Sv. Bartolomej .

Vrijeme se u petak konačno popravilo pa uslijedila iznimno bogata i zanimljiva dionica od Paga, preko Senja i Grobnika do Delnica u Gorskom kotaru.

Ako i vi želite pomoći udruzi sv. Bartolomej iz Knina, svoje donacije možete uplatiti na račun akcije kod OTP banke Split:

IBAN: HR7624070001500004939

SWIFT: OTPVHR2X

Željan Rakela, glavni pokretač akcije i član Rotary zajednice, opisao je detalje uzbudljivog drugog dana humanitarnog rallyja.

Nakon Muzeja čipke i soli iz Paga, u 10:30 krećemo prema jednoj od najboljih sirana u svijetu GLIGORA. Obilazimo pogone i degustiramo njihove sireve koji su uistinu izuzetno dobri. Zočno u 12 polazimo za Lun gdje posjećujemo jedinstvenu sumu divljih maslina među kojima ima maslina starih i po 2000 godina. Zahvaljujemo Berislavu Badurini i zaposlenicima parka na predivnoj prezentaciji.

U 14 sati ulazimo u trajekt Žigljen – Prizma i tu se dešava interesantna stvar. Iako smo poslali e-mail Jadroliniji, najavili im se i tražili nekakav popust, pošto je rally humanitarnog karaktera, nismo dobili nikakav odgovor što i nije neki problem. Nas pedesetak je uredno kupilo karte i krenuli smo uz policijsku pratnju koja je sva tri dana s nama, međutim djelatnik Jadrolinije ne pušta tri policajca na službenim motorima bez karte u trajekt. Nije ni to problem nego način njegove komunikacije gdje kaže “neću ih pustit. Kad oni mene zaustave na cesti, ja moram bit 00 promila pa će oni sada platit kartu kad su kod mene na trajektu” – fin neki gospodin. Policajci su se vratili i kupili karte.

Na kopnu nas čeka 10 članova Moto Racing Club Senj koji su također uplatili donaciju i svi zajedno odlazimo u Senj gdje smo posjetili Senjsku tvrđavu. Vlasnica restorana nam je pripremila malu zakusku. Nakon slikanja i razgledavanja krećemo prema Grobniku gdje stižemo točno na vrijeme u 17 sati.

Tamo nam je vodstvo, koje upravlja pistom na Grobniku, organiziralo poznatog instruktora KECA i njegovog kolegu. Podijelili smo se u 4 grupe i napravili po 4 kruga po predivnoj pisti. Nakon adrenalinske vožnje po nas dolaze MK MOUNTAIN RIDERS i odlazimo za Delnice u njihov Club House gdje su na pripremili zakusku i osvježenje te su donirali 2.000 kn.

Od jučer je među sudionicima rallyja krenula priča da policajci iz pratnje rade odlično svoj posao i da brinu za sigurnost te se pokrenula akcija da ih nagradimo novčano. Sudionici su skupili 3.000kn za svakog od njih po 1.000k n i u Delnicama sam pokušao to uručiti svakom pojedinačno, ali su me glatko odbili. Počeli su svi sudionici inzistirati na tome i tada su nas ponovno iznenadili, ipak su uzeli novac i ubacili u škrabicu za udrugu Bartolomej Knin nakon toga su dobili aplauz i divljenje svih prisutnih. Svaka čast Franj, Jocu i Capu.

Radimo defile po Delnicama i odlazimo na večeru u restoran Petehovec, te nakon večere na rock koncert u Pool Bar. U subotu nastavljamo za Karlovac, Trakošćan, Prelog i Varaždin.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime