RIJEŠEN DUGOGODIŠNJI PROBLEM Studenti Filozofskog fakulteta u novoj akademskoj godini sele u zgradu Brodomerkura

Danas je potpisan ugovor o kupnji poslovne zgrade Brodomerkura za potrebe splitskog Sveučilista i pripadajućeg mu Filozofskog fakulteta i Rektorata

Ugovor o kupnji poslovne zgrade Brodomerkura za potrebe splitskog Sveučilista i pripadajućeg mu Filozofskog fakulteta i Rektorata, potpisan je danas između rektora Splitskog Sveučilišta prof.dr.sc. Šimuna Anđelovića i predsjednika Uprave tvrtke Brodomerkur, Ivice Kožula.


Odlukom Vlade RH o suglasnosti za kupnju ove poslovne zgrade i osiguranim iznosom od 105 milijuna kuna, studenti Filozofskog fakulteta u Splitu konačno će postati dijelom splitskog sveučilišnog kampusa.

Rektor Anđelović izrazio je nadu da će useljenje u ovu zgradu započeti s početkom nove akademske godine,točnije već 1.listopada tekuće godine.

– Studenti su bili u neugodnom položaju i nepovoljnim uvjetima. Nama je osnovni cilj da ovaj poklon Vlade pretvorimo u nešto što se zove dobitak za Hrvatsku, te kroz nove ideje i novo poduzetništvo vratimo ovaj novac Republici Hrvatskoj – kazao je Anđelović , te se zahvalio Vladi RH i resornim ministarstvima obrazovanja.

Anđelović je naglasio i kako je Sveučilište spremno za prenamjenu ove zgrade u zgradu Filozofskog fakulteta i Rektorata, te napomenuo i kako od sljedeće godine na spomenuti fakultet dolaze još dva studijska programa, onaj njemačkog i francuskog jezika.

Kupnjom poslovne zgrade Brodomerkura 1700 splitskih studenata konačno će se naći pod jednim krovom.


Prisutnima se obratio i dekan Filozofskog fakulteta u Splitu, Aleksandar Jakir zahvalivši u svoje osobno ime i u ime studenata i kolega s Filozofskog fakulteta.

-Napokon smo dobili krov nad glavom! Ovo je ogroman doprinos humanističkim znanostima, našem gradu i regiji. Naša Vlada i Sveučilište uložili su u najvrjednije što imaju,a to je obrazovanje – kazao je Jakir.Predsjednik Uprave Brodomerkura Ivica Kožul naglasio je kako je zainteresiranih kupaca za spomenutu zgradu bilo na pretek,ali je izrazio oduševljenje što je objekt ipak ostao na dobrobit gradu Splitu i njegovim studentima.

Važno je napomenuti i kako će za dio financiranja sredstava trebati prodati i zgradu Rektorata. Anđelović navodi da su razgovori sa sastavnicama Sveučilišta u Splitu izvršeni . Trenutno se pregovara i s potencijalnim sastavnicama osobito s njemačkim klinikama koje bi tu željele smjestiti hostel za svoje studente koji ovdje studiraju medicinu na engleskom jeziku.

– Razgovarali smo s čitavim nizom zainteresiranih tvrtki. 31.siječnja 2018. je rok za riješiti ovo pitanje – kazao je Anđelović.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0