Restović izabran za prvog čovjeka šibenskog SDP-a, Ivan Rajić i Ivana Vučenović dopredsjednici

Nakon 11 godina Franka Vidovića

Tonči Restović novi je predsjednik Gradske organizacije SDP-a Šibenik, a na tu funkciju kao jedini prijavljeni kandidat izabran je na unutarstranačkim izborima održanim u subotu. Na izborima je glasovalo 189 od 453 člana gradske organizacije stranke, a novi dopredsjednici šibenskog SDP- su Ivana Vučenović i Ivan Rajić, piše ŠibenikIN.


Izabrano je i šest članova Predsjedništva stranke na gradskom nivou i 17 članova Gradskog odbora. Kako su neki kandidati izabrani u oba dva tijela, a neki se još nisu odlučili gdje će točno, sastav oba tijela bit će poznat nakon dogovora između samih kandidata.

– Nije tajna da je stranka doživjela najgori rezultat na prošlim lokalnim izborima i da mnogi misle da se sad nalazim u nezavidnom položaju, ali moram reći da se nimalo ne osjećam tako. Dapače, razgovarajući zadnjih mjesec dana ne samo s članovima stranke nego i sa simpatizerima, osjećam veliki entuzijazam, veliku nadu i veliku vjeru. Radeći kroz SDP pokazati ćemo da smo prava i kvalitetna alternativa HDZ-u. Iz tog razloga se veselim radu koji mi predstoji – rekao je nakon izbora Restović.

Novi predsjednik šibenskog SDP-a nije zadovoljan odazivom na današnje izbore.

– Moram biti iskren pa reći kako je slaba izlaznost razumljiva. Jedan od prioriteta u mom radu bit će konsolidacija same stranke i stvaranje takve radne atmosfere koja neće ljude odbijati, već privlačiti SDP-u. Bitno mi je da se čuje glas ne samo svakog člana stranke, već i svakog simpatizera, i da ti glasovi budu uzeti u obzir pri formiranju stranačkih i gradskih politika – zaključio je Restović.

Saborski zastupnik Franko Vidović, kojeg je Restović nakon 11 godina naslijedio na poziciji prvog čovjeka šibenskog SDP-a, smatra da će vrijeme pokazati koliko će novi predsjednik pridonijeti stranci, piše ŠibenikIN.

– Restović će sigurno dati sve od sebe na novoj funkciji, a najvažnije je izgraditi zajedništvo u stranci koja je dosta podijeljena.  I ja sam radio kako najbolje znam, a nekad je to bilo dobro, nekad loše. Činjenica je da naša stranka uvijek najviše pažnje usmjerava solidarnosti i ostat će stranka ljevice, a s Restovićem je šibenski SDP otišao još više ulijevo. Ponavljam, koliko je to dobro ili loše, vidjet ćemo. Na nikakav način neću sprječavati Restovića u obavljanju njegovog posla u stranci u kojoj je situacija i tako teška. Nadam se da je ovo put prema konsolidaciji – rekao je Vidović nakon objave rezultata unutarstranačkih izbora šibenskog SDP-a.

 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0