Restart predao liste; “Izbor je jednostavan – ili put korupcije ili Restart”

Predsjednik SDP-a nakon predaje lista rekao je da je Hrvatskoj potreban novi početak

Predsjednici stranaka članica Restart koalicije predali su liste za izbore Državnom izbornom povjerenstvu.


Predsjednik SDP-a Davor Bernardić nakon predaje lista rekao je da je Hrvatskoj potreban novi početak, odnosno Restart.

– U prvim tjednima Vlade formirat ćemo manju Vladu, donijeti zakone i mjere koje je ova Vlada propustila, zakon o obnovi grada Zagreba, zakon o skraćenom radnom vremenu, mjere za socijalno ugrožene, dignuti minimalac i neoporezivi dio dohotka te pomoći turističkom sektoru spuštanjem PDV-a u ugostiteljstvu i turizmu na 10 posto.

Naš program se bazira na pet ključnih stupova, a to su jačanje gospodarstva i konkurentnosti, digitalna transformacija, reforma državne i lokalne samouprave, modernizacija zdravstvenog sustava, borba protiv korpucije i reforma pravosuđa. Bit ćemo Vlada koja će donositi ključne odluke, želimo Hrvatsku bez korupcije, nepravde, siromaštva i diskriminacije.

Pozivam građane da 5. srpnja daju povjerenje Restart koalciji jer to je jedina alternativa za promjene. Izbor je jednostavan – ili HDZ ili Restart, odnosno ili po starom – put korupcije – ili Restart. Izađite i promijenite – poručio je Bernardić.

Kratko je komentirao i SDP-ove izborne liste.


– SDP i Restart imaju najjače liste, slagane su po principu kao za europske izbore, na njima su najjači ljudi SDP-a. Lokalne organizacije daju prijedlog, a liste se sastave i na glavnom odboru izglasaju.

Podsjetimo, na sjednici Glavnog odbora SDP-a zadnja točka na programu bile su izborne liste s kandidatima koje je predsjednik stranke Davor Bernardić predložio za Sabor. Glavnom odboru prethodila je sjednica Predsjedništva na kojoj je Bernardić predložio svoje kandidacijske liste.Kako je tada neslužbeno doznao N1, dva kandidata koje je predložio Davor Bernardić za liste odbila su kandidaturu. Riječ je o Ranku Ostojiću i Miši Krstičeviću. Nezadovoljni su mjestima i nisu jedini, piše N1.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime