Hotelijeri u Dalmaciji dobili su potvrdu da iza sebe imaju vjerojatno najbolju poslovnu godinu do sada: u njoj su imali najveću prosječnu popunjenost, iskorištenost kapaciteta bila im je za čak 20 posto bolja od prosjeka hotelijera u Hrvatskoj, a postigli su i najviše cijene svojih usluga koje su gotovo 30 posto bolje od prosječnih hotelskih cijena u zemlji.

Osim toga, imaju i najveći ukupni prosječni prihod po raspoloživoj hotelskoj sobi, pokazalo je istraživanje “Benchmarking hrvatskog hotelijerstva”.

Hotelijeri na području četiri dalmatinske županije Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije po prvi put su u poslovnim i prihodovnim rezultatima nadmašili kolege iz svih ostalih regija te se tako našli u vrhu hotelijerskog poslovanja koje je desetljećima bilo rezervirano za uspješne hotelijere iz Istre.

Istraživanje je tako pokazalo da je prosječna iskorištenost hotelskih kapaciteta u Hrvatskoj do rujna ove godine bila 86 posto,a Dalmacija je u isto vrijeme imala prosječnu iskorištenost hotelskih kapaciteta od 89 posto, što je tri postotna poena više nego u Istri.

Četiri mjeseca (od lipnja do kraja rujna) dalmatinski su hotelijeri bili na 90 do 98 posto popunjenosti. Njihov prosječni prihod po sobi bio je 116 eura i to u srpnju i kolovozu. Istovremeno je u Istri prosječni prihod po sobi bio 87 eura po sobi.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime