REKONSTRUKCIJA VAŽNOG RASKRIŽJA Uskoro novi rotor na raskrižju Pazdigradske i Maslinske ulice

Ugovorena vrijednost radova je 999.485,33 kuna


U ponedjeljak, 11. siječnja 2021. počinju radovi na rekonstrukciji raskrižja Pazdigradske i Maslinske ulice, dijelu deniveliranog čvorišta na državnoj cesti D8 – obilaznici Splita. Riječ je o građevinskim zahvatima kojima će se postojeće standardno četverokrako raskrižje rekonstruirati u rotor.


Time će se optimalno iskoristiti raspoložive prostorne mogućnosti lokacije, povećati protočnost i razina prometne usluge ovog raskrižja koje je dio pristupne ceste Osnovnoj školi Žnjan-Pazdigrad.

– Površina obuhvata radova je oko 3.000 metara četvornih u sklopu kojih će se izvesti širenje raskrižja u jugoistočnom dijelu, djelomično izmjestiti postojeći ogradni zid i pripadajuće instalacije. Dogradit će se nove i sanirati postojeće kolničke konstrukcije i pješačke površine, izgraditi novi i rekonstruirati postojeći razdjelni otoci, izvesti središnji kružni prijevozni otok, dograditi postojeći sustav oborinske odvodnje kao i sve pripadajuće instalacije.

Ugovorena vrijednost radova sa PDV-om je 999.485,33 kn, a izvođač je tvrtka Cestar d.o.o. koja bi sve zahvate trebala izvesti u roku od 100 dana.

Važno je napomenuti da se za vrijeme radova, koji će se odvijati u pet etapa, neće obustavljati promet, nego će se odvijati po posebnom režimu sukladno dinamici izvođenja, a u skladu sa Zakonom o sigurnosti cestovnog prometa i Pravilnikom o prometnim znakovima postavit će se privremena prometna signalizacija – izvijestili su iz Grada.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
3
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime