Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader i čelnik mađarskog MOL-a Zsolt Hernadi danas su proglašeni krivima za primanje i davanje mita u slučaju Ina-MOL zbog čega je Sanader nepravomoćno osuđen na šest, a Hernadi na dvije godine zatvora, piše Index.

– Nismo iznenađeni, cijeli postupak je tekao na taj način. Tijekom postupka su se kršila prava okrivljenika i obrane. Mi ćemo napisati žalbu, a ishod smo znali puno ranije. Ovo je propust suda, odbijeni su skoro svi svjedoci. Presuda se temelji na iskazu osobe koja je sama rekla da je novac u cijelosti potrošila.

Naša žalba iz listopada je dostavljena Vrhovnom sudu tek u studenom, što je uvelike odredilo ishod suđenja. Vjerujem da će Vrhovni sud imati puno posla.

Sud tvrdi da je Sanader mogao otkazati operaciju, ali on je 10 godina u sudskim postupcima, nije mogao odgoditi jer bi ga onda opet optužili za opstruiranje postupka – kazala je Jadranka Sloković nakon presude. Otkrila je i kako je Sanader reagirao na presudu.

– Sanaderova očekivanja su takva da on od Županijskog suda u Zagrebu ne očekuje ništa. On je još ne rehabilitaciji – kazala je Sloković.

– Zadovoljni smo postignutim. Sve ono što smo utvrdili u prvom postupku sada je potvrđeno. Što se kazne tiče, ona je preblaga i mi ćemo se žaliti – kazali su iz USKOK-a.2 KOMENTARI

  1. ovaj je naplatio svoju glupost. a i odlezace-dugi prsti, pamet kratka, novci i vlast slatka .. no di su ijade drugi koji su jos više nanili drušvu i narodu štete a slobodno šetaju po bilosvitskim metropolama… i pravda ji i lustracija nikad zakačiti neće.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime