REAKCIJE NA ZAKON Bernardić: Ne damo otoke; MOST: Sabor protiv naroda; Puljak: Poništiti Vladinu uredbu – rušenjem Vlade!

Ne prestaju reakcije na danas izglasan Zakon o koncesijama

Nakon što je danas tankom većinom od 77 glasova izglasan novi Zakon o koncesijama, uslijedile su brojne reakcije. Među prvim koji su reagirali bili su predstavnici oporbe koji su napustili Sabornicu za vrijeme glasovanja.


– Ljudi u Saboru očito nisu svjesni što rade! Bore se protiv naroda, istog onog naroda koji ih je doveo u Sabor. Istog naroda koji je podigao sve naše otoke i obalu na noge! Istog naroda koji je bio prisiljen doći na Markov trg ne bi li se njihov glas čuo!
Istog naroda koji je imao nadu i vjeru u to da će zakon ipak ići u treće čitanje i da će Sabor nakon svih prosvjeda poslušati glas naroda i zaštititi naše resurse – kazala je MOST-ova Ivana Ninčević Lesandrić.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić dao je podršku inicijativi Pokret otoka:

– Podrška Pokretu Otoka / Island Movement! Ne damo naše otoke, niti istarske niti primorske niti dalmatinske! Protiv smo ovakvog prijedloga Zakona o koncesijama. Tražimo da se Zakon vrati na doradu, da se ponovi javna rasprava kroz proces e-savjetovanja, te da se prije usvajanja Zakona o koncesijama pripreme i sve eventualne izmjene posebnih zakona i propisa koji reguliraju pitanja koncesija na javnim dobrima. Zahtijevamo da se izglasa naš zaključak!

Iz same inicijative Pokreta otoka već duže vrijeme naglašavaju važnost da se ovaj Zakon donese u bitno drugačijom proceduri i u bitno drugačijem sadržaju od izglasanog. Također su najavili da će se protiv provedbe ovakvog zakona boriti svim pravnim sredstvima.

Čini se da je najdalje u kritikama izglasavanja Zakona o koncesijama otišla Marijana Puljak iz stranke Pametno.


– Dok se narod zabavljao trgovima i zaljevima danas je 77 predstavnika tog naroda legaliziralo još jednu pljačku javnih dobara. Dođe ti da se ostaviš ove lude države, al još me dišpet drži. Krepat, ma ne molat!

U raspravi koja se razvila na Facebooku pozvala je na poništenje Vladine uredbe. Na pitanje “kako to misli napraviti” odgovorila je:– Dobro pitanje. Rušenjem Vlade. Uredba je detaljnija od zakon i ona zapravo dozvoljava makinacije.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0