Nakon što smo objavili tekst o stanju u Osnovnoj školi Trstenik, gdje među ostalim navodimo brojna neobična zapošljavanja, stigao je i odgovor ravnateljice škole Antonele Petrić.

Povezani sadržaj

Petrić smo, naime, kontaktirali telefonski prije objave teksta ne bi li saslušali i njezinu stranu, odnosno možda dobili nekakvo objašnjenje za zapošljavanja i općenito atmosferu koja vlada u školi.

Među ostalim upitali smo je tko je vodio testiranja za posao osobama koje su zaposlene u istoj školi u kojoj im radi rodbina, kako objašnjava ta brojna zapošljavanja, koliko je prijava na ponašanje djelatnika od strane djece i roditelja dobila te kako je na njih reagirala. U telefonskom razgovoru koji smo vodili ravnateljica je pokušala objasniti zapošljavanje svog djeteta, ali kad je shvatila da ne govorimo samo o jednom slučaju, uputila nas je da pošaljemo upit na službeni email škole. Upit smo poslali, a točno tjedan dana kasnije (26. travnja) stigao je i odgovor.

“Poštovana,
nema potrebe odgovarati na postavljena pitanja jer ste sve komentare objavili u tekstu od 19.4.2019.godine i iz čega se jasno može zaključiti da Vas uopće ne zanimaju odgovori škole na navedena pitanja kao i da su upućena pitanja pokušaj zaobilaženja zlatnog načela “saslušajmo i drugu stranu”.
Naime, tekst ste objavili prije nego što ste meni postavili pitanja.
S poštovanjem,
Antonela Petrić, ravnateljica OŠ Trstenik”, napisala je Antonela Petrić u odgovoru na naš email.

Nije se izjasnila o niti jednom našem pitanju. U odgovoru na ovaj email pozvali smo je da pošalje bilo kakvu reakciju, ali evo niti tjedan dana kasnije to se nije dogodilo, a kako smatramo da druga strana apsolutno ima pravo na svoj komad medijskog prostora, objavljujemo jedini odgovor koji smo s njezine strane dobili.

U školu stigla inspekcija, stvari se počele pomicati na bolje

Kao što smo već pisali, nakon objave teksta u OŠ Trstenik pokrenut je inspekcijski nadzor koji je još u tijeku. Inspektori Ministarstva znanosti i obrazovanja u ponedjeljak su stigli u školu gdje su se zadržali oko sat i pol vremena, a od strane Ministarstva je zatražen i stručno – pedagoški nadzor koji provodi Agencija za odgoj i obrazovanje.

Kako doznajemo od naših izvora, atmosfera u školi se u potpunosti promijenila – na bolje.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime