“Razmislite dobro tko nas to stvarno sramoti u svijetu i Europi”

"Naši sportski heroji su odlučili šutit. Odlučili su da se ne mogu sjetiti. Odlučili su igrati. Odlučili su ne provoditi zakon."

Član novog saziva splitskog Gradskog vijeća i kolumnist našeg portala, Renato Čupić, komentirao je na svojoj Facebook stranici aktualno suđenje Zdravku Mamiću, na kojem je u njegovu korist svjedočio Luka Modrić. Objavu prenosimo u cijelosti.


[NE BI ŠTETILO SVIMA DA KOJI PUT POŠALJU NEKOGA U NEKU STVAR, ZAR NE] Nećete danas naći prosječnog poznavatelja nogometa kako putem Facebooka želI linč Modrića i Mamića koji spavaju na milijunima zarađenim očito na malverzacijama. Prosječni poznavatelj nogometa želi samo linč navijača koji prosvjeduje zbog likova kao što su Mamić i Modrić. Par naručenih oglasa uvjere takve kako je Modrić heroj nacije. A nije. Stvarno nije. Ovo suđenje Mamiću i ekipi je samo razotkrilo cijeli put novca, sukoba interesa, utjecaja i neplaćanja poreza ma koliko odjednom Modrić bio zaboravan.

Lako je i “hrabro” u ovom našem društvu udariti navijača koji leži na podu. Njega je ovo društvo osudilo i zgazilo čim se deklarirao kao navijač. Jednako tako, ovo društvo je u zvijezde izdiglo brojne Hrvate koji su “legende” svojim sportskim ili poslovnim uspjesima, odnosno novcem. I nema veze što nelegalno napravili. Naš je, zaslužan pa može što hoće. Zašto bi zakoni bili jednaki. Neki ljudi su jednakiji.

Lukica će uvijek biti naš dobri mali Lukica, prognanik s teškim djetinjstvom, koji je svojim radom i talentom dospio u sam vrh svjetskih nogometnih virtuoza. Srna isto tako. Dobar momak, humanitarac. Isto puno toga zna. Od svog transfera do Mamićevih. Janica će uvijek biti naša najbolja sportašica, s brojnim medaljama i teškim odricanjem u djetinjstvu kako bi došla do uspjeha. Zna puno toga. Gomila je takvih … ako je i ukrao, ako je i lagao, ako je i pronevjerio, ako i ne provodi zakon … naš je.

A Hrvatska je mogla biti najljepša i najbolja država ikad. Nastala na domoljubnom zanosu, izborena teško, ali pošteno. Samo da su ovakvi kao Lukica, Srna, Janica i ini udarili šakom o stol i rekli:

“Ne, nećeš razbojniče. Nećemo igrati za privatan nogometni savez. Mi pozivamo na bojkot dok se ne raščiste odnosi u hrvatskom sportu.”


Ne. Naši sportski heroji su odlučili šutit. Odlučili su da se ne mogu sjetiti. Odlučili su igrati. Odlučili su ne provoditi zakon. Čudno im je kako je nestao onaj huk s tribine. Čudno im je kad doleti baklja protesta. Takvi za njih rade protiv Hrvatske.

Eto, danas opet imamo slučaj da su heroji i predvodnici oni isti koji su i u rat išli prvi. Navijači. Strastveni i ludi za poštenje. Navijači i sada prvi nose križ u zatvoru zbog verbalnog delikta, u Europskoj uniji, 2017. godine. Nisu oni vrijeđali Janicu kao ženu ili osobu, vrijeđali su politiku i funkcije koja su osigurale ovo što se događa na suđenju Mamiću. Jednako tako bi je dočekali kao junakinju i s bakljama podrške da se Zakon stvarno provodi.I danas mnogi osuđuju navijače. Eto bar to nemojte, kad ih već nemate snage podržati. Vrijeđanje Janice nije bilo ogledalo kulture, baklje donose novčane kazne, ali probajte shvatiti da je to samo vid borbe jer ni Zakon donesen kroz Sabor se ne primjenjuje. Ej, Zakon. I normalno je da smetaju politici koja ih trpa u zatvor zbog verbalnog delikta.

Lako je tada shvatiti zašto imamo i ovakvu Hrvatsku. Upravo najlakše kroz ove očite nepravde. Naravno, Hrvatska je takva radi nas samih. Politika i zli pojedinci samo lukavo i jednostavno iskoriste sve što im se pruži. Nadam se samo da će i slijepi progledati jednog dana. I nadam se prije nego što svi postanemo Irci.

Zatvor navijačima zbog verbalnog delikta, svjedočenje Lukice i sloboda Mamića samo govore koliko su navijači cijelo vrijeme u pravu.

Razmislite dobro tko nas to stvarno sramoti u Svijetu i Europi …

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/renato.cupic.75/posts/1912491019023773″ bottom=”30″]

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0