Ratni veteran SDP-a: “Izjava ‘Mom suprugu je ponuđen status branitelja’ ponižavajuća je i opasna”

" Osjećam moralnu obvezu reagirati na posljednje izjave Predsjednice RH ", očitovanje prenosimo u cijelosti


Denis Kolombo, zamjenik predsjednik Savjeta za branitelje SDP-a Splitsko-dalmatinske županije, reagirao je na posljednje izjave Kolinde Grabar – Kitarović u njenom nastupu na N1 televiziji, a sve s ciljem, kako kaže – zaštite dostojanstva kako braniteljske populacije, tako i institucija države.
U nastavku prenosimo Kolombovo očitovanje.


Izjava ‘Mom suprugu je ponuđen status branitelja’ ponižavajuća je i opasna na toliko različitih razina, ali izdvojit ću samo neke koje me kao člana braniteljske populacije posebno uznemiruju.

1. Status branitelja se ne nudi. Barem se ne bi trebao nuditi u uređenim državama i društvima. Status branitelja se zaslužuje svojim doprinosom u Domovinskom ratu. ‘Nuđenjem’ statusa branitelja stječe se dojam da se istim trguje tim više ako se zna da je ‘šakom i kapom’ dodjeljivan neborbenom sektoru i nižim časnicima JNA. Zamislite kako se osjeća rodbina poginulih hrvatskih branitelja kada čuje da se nekome ‘nudi’ ono što je imao i čime se ponosio član njihove obitelji koji je stradao braneći svoju domovinu?

2. Institucije države moraju u najkraćem mogućem roku otkriti tko to nudi braniteljske statuse i tko su ti ‘odabrani’ kojima se isti nude. I jedne i druge treba procesuirati po hitnom postupku. Braniteljski statusi ne smiju biti dio koruptivno-klijentelističke hobotnice nikada, ni pod koju cijenu!

Izjava ‘Moj suprug je odbio status branitelja’ također je i diskutabilna, jer status branitelja se ne odbija kao ni dobiva; to je čast i ponos svakog branitelja.

Nadalje, ako je istinita tvrdnja Branka Bačića da je Jakov Kitarović doista registriran u popisu branitelja, a istome je taj status ponuđen, koji je on i odbio, tada je ili riječ o čistoj korupciji i nepotizmu kojeg je Jakov Kitarović dio, ili je riječ o tome da Predsjednica RH ne iznosi istinu o stvarima od najvećeg nacionalnog interesa.Na kraju, apeliram na Predsjednicu RH, da prestane s ovakvim izjavama koje diskreditiraju hrvatske branitelje i njihovu žrtvu u Domovinskom ratu i bacaju sumnju u funkcioniranje institucija države, kojih je i sama bitan dio!

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

2 KOMENTARI

  1. negdi sam procita podatak da imamo preko
    200 000 ijada lažni branitejekoji du na drstvenoj grbači-još njen jakov nam val.. a a penzoneri i starije odobe jedva prezivjavaju…

  2. Kolomb poznajem branitelja koji se nesretnim slucajem ozlijedio svojom krivicom pa nije trazio nikakva neka prava ali branitelj je branitelj . Za mene su branitelji i borbeni i neborbeni sektor. Sto je tu sporno . Nije lazni branitelj. I oni sto su u opcinama mobilizirali ljude po meni branotelji

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime