Spektakularnom završnicom Rijeka je sinoć obilježila jedan od najvažnijih trenutaka u svojoj novijoj povijesti. Od danas nosi prestižnu titulu Europske prijestolnice kulture. Svečanost otvaranja Europske prijestolnice kulture održana je u HNK Ivana pl. Zajca, a centralni događaj – Opera industriale izvedena je na velikoj pozornici, smještenoj na De Franceschijevom gatu u Riječkoj luci. Nastupilo je više od stotinu izvođača, a u program je bila uključena i publika.

Publicist, književnik i politički analitičar Nino Raspudić u nedjelju navečer je objavio zamolbu za unajmljivanje dvorane na brodu Galeb koju potpisuje dr.sc. Trpimir Goluža iz tvrtke Trgol koja je nakladnik njegove knjige “Kratki espresso”.

Objavu prenosimo u cijelosti:

“Kreće organiziranje predstavljanja “Kratkog espressa” u RIJECI. Upućena zamolba gradonačelniku Obersnelu:
ZAMOLBA ZA UNAJMLJIVANJE DVORANE NA BRODU GALEB

Poštovani gradonačelniče Obersnel,obraćam Vam se u ime tvrtke Trgol d.o.o., nakladnika knjige “Kratki espresso” Nine Raspudića.
Riječ je o hit knjizi u kojoj su sabrane kolumne/eseji profesora i javnog intelektualca Nine Raspudića.
Knjiga je bila druga najprodavanija knjiga (nakon biografije Luke Modrića) na zadnjem Interliberu, najvećem sajmu knjiga u Hrvatskoj.

Nakon što smo organizirali niz vrlo zapaženih promocija diljem Hrvatske, počevši od
velike zagrebačke u muzeju Mimara, “Kratki espresso” planiramo predstaviti Kratki i u Rijeci.

Budući je upravo počelo razdoblje u kojem je Rijeka Europska prijestolnica kulture,
a da je obnova Galeba, broda doživotnog predsjednika Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, maršala Tita vrhunac pozicioniranja Rijeke kao svijetle točke na kulturnoj mapi Europe, bila bi nam čast organizirati, uz Vašu pomoć, predstavljanje “Kratkog espressa” upravo na tom znamenitom plovilu.

Uvažavajući činjenicu da je obnova tog kulturnog dobra građane Repubilke Hrvatske koštala preko pedeset milijuna kuna, spremni smo po korektnoj tržišnoj cijeni platiti unajmljivanje dvorane na Galebu, no ako biste nam bili spremni izaći u susret i ustupiti prostor za promociju knjige besplatno, ne bismo odbili takvu ljubaznu drugarsku pomoć.

U očekivanju odgovora, unaprijed Vam zahvaljujem,

dr.sc. Trpimir Goluža

Trgol. d.o.o..” – stoji u večerašnjoj objavi.

 


13 KOMENTARI

 1. Iznajmljivanje prostora na ovom brodu za promociju knjige jednog deklarisanog šoviniste bio bi vrhunski cinizam.

 2. DRAGI GRAĐANI HRVATSKE, POSEBNO GRADANI RIJEKE I ZAGREBA,

  U SVIM PRILIKAMA ,OKOLNOSTIAM ,UVIJEK SE SJETITE, 3-ĆEG MAJA OSLOBOĐENJE NAŠE RIJEKE ,A VEĆ 8-MOG MAJA ILITI SVIBNJA 1945 GODINE, GODIŠNJICE SJEĆANJA NA POVIJESNI DAN HRVATSKIH GRAĐANA ,NA DAN KADA NAŠ DRAGI I GLAVNI GRAD ZAGREB I CIJELA HRVATSKA ,BIVA OSLOBOĐENA OD HOLOKAUSTSKOG ,NACI- KRŠĆANSKOG TERORA I KRVOLOČNE POŠASTI, STEPINČEVSKIH KATOLIČKIH DRAKULA I VAMPIRA ,SLJEDBENIKA RIMOKIATOLIČKE CRKVE I ČETNIČKO-RAZBOJNIČKO-BRADATIH DRAKULA , PRIPADNIKA , KRŠĆANSKE SEKTE,RASKOLNIČKE SVETOSAVSKE, KOLJAČKO-PLJAČKAŠKE , BRADATE POŠASTI. TOGA DATUMA SMO VEĆ NA PRAGU OSLOBOĐENJA NAŠE HRAVTSKE ,TOGA DANA ,8-MOG SVIBNJA-MAJA,1945 GODINE U NAŠ GRAD ULAZE PARTIZANSKE JEDINICE NARODNO-OSLOBODILAČKE ,VEĆ IZGRAĐENE ARMIJE, ČIJI SASTAV ,NAJVEĆIM DIJELOM ,ČINE MLADIĆI I DIJEVOJKE ,SVIH VJERA ,NACIJA I KULTURA SMJEŠTENIH NA TLU BIVŠE ,MONARHISTIČKO-ZAPADNE ,KOLONIJANE TVOREVINE ,JGOSLAVIJE. DAKLE,DJECA TIH ISTIH GRAĐANA KOJI SU TRPILI TEROR TE STEPINČEVSKE POŠASNE, KATOLIČKE CRKVE I NJENIH MALOBROJNIH SLJEDBENIKA ,KAO I SLJEDBENIKA ONE TAMO RASKOLNIČKE SEKTE ,BRADATO-KRVOLOČNIH SVETOSAVKIH DRAKULA, KOJI SU KAO QUISLINZI ,U SLUŽBI NACISTIČKE ,NIBELUNŠKE RASISTIČKO-RAZBOJNIČKE NJEMAČKE I RIMSKE CRKVE ,CONCORDTOM U RIMU 1935 GODINE ,IZMEĐU VATIKANA I III-ĆEG REICHA PLNIRANO STVARANJE NOVE EUROPE I U NJOJ NOVOG ĆOVJEKA ,ARIJEVCA,KOJI ĆE BITI DRUGAČIJI FIZIČKI, PA I DUHOM I UMOM, KAO NOVI KORIJEN IZ KOJEG ĆE IZRASTATI BUDUĆE GENERACIJE GRAĐANA EUROPE,NOVE KRŠĆANSKE DRAKULSKE EUROPE.
  PA TOGA DANA ,DRAGI GRAĐANI HRVATSKE ,SIJETITE SE , PONOSNO ULAZE ,U EŠALONIMA , POJEDINE BRIGADE,NAŠE OSLOBODILAČKE VOJSKE ,ČIJI SASTAV JE ,KAKO REKOH U UVODU ,TIČUĆI SE SPOLOVA, MJEŠOVIT, JER CC-A 21% SVIH UČESNIKA NAŠE OSLOBODILAĆKE VOJSKE ČINILE SU ŽENE.DAKLE , TA NAŠA NASTUPAJUĆA ,OSLOBODILAČKA ARMIJA JE BILA POSEBNA OSOLBODILAČKA ARMIJA KOJU BRITANSKI GORNJI DOM ,DOM LORDOVA ,NIJE AKCEPTIRAO KAO OZBILJNU VOJNU SILU ,PA SVOJOM PRIMJEDBOM ,KAO UPOZORENJEM ČERČILU ,KADA BI ON TOM DOMU LORDOVA PODNOSIO IZVJEŠĆE O STANJU NA FRONTOVIMA A, POSEBNO NA BALKANU,KOJI JE BIO ENIGMA USPJEHA RATNIH OPERACIJA SAVEZENIKA ,KADA SU PREDSTVNICI DOMA LORDOVA ,OZBILJNIO UPOZORAVALI ČERČILA DA SE PUNO NE OSLANJA NA KOMUNISTIČKI ,PARTIZANSKI POKRET ,A POSEBNO ZBOG VELIKOG PROCENTA , OD 21% UČEŠĆA ŽENA KAO RATNICA. LORDOVSKO UPOZORENJE ČERČILU JE GLASILO:KADA SU ŽENE, KROZ POVIJEST RATOVANJA ,BILE ONE KOJE SU DONOSILE POBJEDU .ČERČIL ODGOVARA DOMU LORDOVA: ENIGMU NA BALKANU RIJEŠAVA NAŠ JEDINI I POUZDANI SAVEZNIK,TITO.=. IZVOR ,ČERČILOVI MEMOARI I KNJIGA:MIŠLJENE O II SVJETSKOM RATU VOJNOG TEORETIČARA ,LIDERA HARTA=. A NAŠE ŽENE ,BORCI ,SA MITRALJEZIMA NA RAMENU ,KAO PRAVE RATNICE ULAZE U SVOJ OSLOBOĐENI GRAD, ZAGREB , IZ PRAVE BORBE U PRAVIM RATNIČKIM OPERACIJAMA. ONE SE NISU RAZLIKOVALE OD SVOJIH MUŠKIH DRUGOVA ,JER JE KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE UVIJEK ISTICALA ,DA MEĐU SPOLOVIMA, TIČUĆI SE UMA I DUHA ,NEMA NIKAKVE RAZLIKE ,PA JE POBJEDA NAD STEPINČEVSKO-RIMOKATOLIKIM DUHOM, KRIŽARSKO-PLJAČKAŠKO KASTINSKE POŠPASTI , BILA POBJEDA ČIJU KRUNU SU ČINILE NAŠE ŽENE,DJEVOJKE ZA UDAJU.

 3. “Knjiga je bila druga najprodavanija knjiga (nakon biografije Luke Modrića)” ?
  – E onda je to malo jači filozof.
  (uređenjem, štakorima na brodu neće biti mjesta)

  Zašto filozofi iz herceg-bosne neodoljivo podsjećaju na statiste iz turskih sapunica?

Comments are closed.