Prvi svibanjski vikend donosi nam dva vrlo zanimljiva susreta u okviru regionalnog natjecanja ragbijaša.

U Splitu na Starom placu snage će odmjeriti branitelj naslova Ragbi klub Nada Split te selekcija Zagrebačkog ragbijaškog saveza dok u Sinju, preporođena momčad Sinja dočekuje sastav Ljubljane.

Splitu na igralištu podno Marjana se očekuje prava ragbijaška poslastica. Konsolidirana selekcija ZRS ove sezone igra kvalitetno i uvjerljivo. Igrački sazrela, spremna je i motivirana na još jedan sportski okršaj hrvatskog Sjevera i Juga. Obje momčadi s uspjehom su započele ovogodišnje natjecanje. Uvijek zahtjevno gostovanje u Ljubljani riješile su u svoju korist podjednako uvjerljivo.

Nada, unatoč problemima sa izostankom većeg broja standardnih prvotimaca, pokazala je da još uvijek ima moć i dovoljno kvalitete da se ravnopravno nosi s najboljima. Pred svojom publikom na Starom placu, bez obzira na sastav igrača, uvijek je pronalazila načine i dodatne motive za put prema pobjedi. Stoga vjerujemo da ćemo i ove subote svjedočiti još jednom zanimljivom i neizvjesnom sportskom susretu – istinskom ragbijaškom derbiju. Susret Nade i momčadi ZRS sudit će Dejan Štiglić iz Beograda.

Pravi ispit zrelosti imat će momčad Sinja u subotnjem susretu s momčadi Ljubljane. Nakon povijesnog osvajanja Kupa Hrvatske momčad je nastavila u pobjedničkom ritmu. Uvjerljivo su svladali momčad zeničkog Čelika a sada im u goste dolazi ranjeni sastav slovenskog prvaka.

Momčad predvođena Markom Grčićem, napunjena samopouzdanjem, željna je daljnjih dokazivanja i u regionalnom natjecanju. Spremni su za subotnji susret s renomiranim protivnikom. Ukoliko pobijede momčad slovenskog prvaka uključuju se u borbu za sami vrh regionalnog natjecanja. S druge strane ragbijaši Ljubljane, nakon pobjede nad Čelikom u gostima, upisali su dva poraza zaredom na domaćem Ovalu. Momčad se treba “vaditi” na uvijek zahtjevnom gostovanju u Sinju protiv izuzetno motiviranog domaćina. Sve obećava da nas na igralištu SC u Sinju očekuje zanimljiv i uzbudljiv susret za pamćenje. Utakmicu Sinja i Ljubljane sudit će Mario Dragičević iz Splita.

Adria 2019.
U subotu nakon susreta Nade i selekcije ZRS u okviru 9. međunarodnog veteranskog turnira Adria 2019. nastupit će veterani Montpelliera, Ragbi ’59, RK Sinja i zagrebačkog ZVRK-a. Turnir Adria 2019. uvod je pred veliki europski veteranski festival XV EGORF Split 2019. koji će se u Splitu održati. u vremenu od 13-17. lipnja 2019. Na XV EGORF Split 2019 sudjelovat će oko 1000 ragbijaša veterana ( 32 momčadi iz dvadesetak europskih i nekoliko vaneuropskih zemalja).

Rapored

Split, 4.05.: RK Nada-Split – Selekcija ZRS – Zagreb
Igralište Ragbi kluba Nada (Stari plac) 14:00 sati

Sinj, 4.05.: Dalmacija Sinj – RK Ljubljana
Igralište SC “Ivica Poljak – Sokol i Andrija Alčić”, Sinj 15:00 satiKomentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime