RAGBI: Nada u Zagrebu juriša na Mladost

Momčadi se bore za startnu jedinicu i prednost domaćeg terena u doigravanju


Foto: B. Rožman

Približava se završnica državnog prvenstva u ragbiju. Ove subote na redu je istinski derbi hrvatskog prvenstva, susret HARK Mladosti i Nade. Momčadi se bore za startnu jedinicu i prednost domaćeg terena u doigravanju.


Susreti ovih momčadi u posljednjih nekoliko sezona obogatili su hrvatsku ragbijašku scenu, puni neizvjesnosti i dramatičnih obrata pružali su nam istinsko zadovoljstvo i pravi sportski užitak.

Mladost u želji da se nakon 60 godina okiti novom titulom prvaka te Nada koja u nesvakidašnjem nizu već sedamnaest sezona zaredom ljubomorno čuva titulu prvaka u svojim vitrinama Trofejne sale “Mihovil Rađa”.

Ove godine Nada slavi 60 godina djelovanja kluba i velika je želja splitske momčadi da jubilarnu godišnjicu proslavi sa novom titulom seniorskog prvaka.

Svoju prvu povijesnu utakmicu splitski klub je odigrao upravo protiv Mladosti prije ravno 60. godina 1.12.1959. Subotnji susret na Krtičnjaku sigurno će biti dodatno nabijen silnim emocijama koje će dizati adrenalin kod igrača obje momčadi. Povijest nas uči da analize sastava momčadi uoči derbija nemaju veliku težinu.

U susretima podjednakih rivala često odlučuju sitni detalji i mala naklonost Fortune, starorimske božice sreće. Do sada je ona bila naklonjenija momčadi iz grada nastalog na temeljima Dioklecijanove palače, hoće li tako biti i ove godine vidjet ćemo. U svakom slučaju s nestrpljenjem ćemo iščekivati ovogodišnji rasplet državnog prvenstva u ragbiju.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime