Radnici Imote d.d. prosvjedovali zbog stečajnog postupka

Radnici javno traže isplatu svojih 5 zaostalih plaća

Sedamdesetak djelatnika Imote d.d. koja je prije nekoliko dana ušla u stečajni postupak okupilo se u petak ujutro ispred glavnog ulaza u svoju tvrtku, piše radioimotski.hr.


Čini se da je okupljanje spontano, kako bi izrazili svoju ogorčenost ulaskom u stečajni postupak, ali isto tako javno tražeći isplatu pet zaostalih plaća. Bilo je i govora nekih radnika koji su tražili reviziju poslovanja firme od 1992. godine, kritizirajući sva dosadašnja vodstva koji po njima nisu uspjeli osigurati nastavak rada i života još jedne nekada uspješne imotske firme.

Na skupu nije bilo sindikalnih predstavnika, a kako doznajemo od voditeljice županijskog ureda Hrvatske udruge radničkih sindikata iz Splita Darke Todorić ni ona, ali ni sindikalni povjerenik za Imotu nisu bili upoznati sa organiziranjem skupa na koji bi sigurno došli, te radnicima obrazložili njihova prava iz stečajnog postupka.

– Ako je država donijela zakon Lex Todorić i pokušava spasiti privatnu firmu, neka donese i Lex Imota d.d. pa konačno da spasi svoje vlasništvo i konkretno pomogne Imotskom, čulo se na skupu radnika Imote d.d. u stečaju.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0