Katamaran koji vozi na liniji Šibenik-Kaprije-Žirje zabio se jutros oko 10 sati više puta u rivu dok je pristajao na otoku Kapriju, potvrdio je za ŠibenikIN predsjednik Mjesnog odbora Kaprije Dinko Jelovčić koji je prisustvovao cijelom događaju. Sve je, srećom prošlo bez ozlijeđenih, no Jelovčić upozorava da se mogla dogoditi tragedija, a na problem s pristajanjem brodova na Kapriju i Žirju upozoravaju godinama.

– Bio san nazočan. Sve sam gledao s rive. Brod je nekoliko puta udario u mul i nikako nije mogao pristati. Uspaničili su se ljudi u brodu i na rivi, brod se zamalo zapleo o konope sidara, a onda bi tek bilo svašta. Mjesni odbor Kaprije već šest godina upozorava na problem s privatnim koncesionarom. Riječ je o privatnim brodarima koji gledaju samo svoju dobit, ali ne i sigurnost putnika. Naši životi su ugroženi! – upozorava Jelovčić.

ŠibenikIN je zatražio očitovanje o događaju od tvrtke Catamaran line d.o.o Split u čijem je vlasništvu dotični brod, međutim direktorica tvrtke Inge Šerić kazala je da nema nikakvu informaciju o jutrošnjem događaju i kako je najvjerojatnije riječ o dezinformaciji. Ipak, obećala je provjeriti o čemu je riječ, ali do trenutka objave teksta nije se javila.

Na brodu koji se zabio u rivu na Kapriju jutros je putovala i Žirjanka Maja Grubišin, bivša državna tajnica u Ministarstvu pravosuđa iz redova Mosta.

– Ovo nije prvi, a očito ni zadnji put da se ovakve stvari događaju na ovoj liniji, ali ovo danas bilo je iznimno uznemirujuće. Kada jedanput netko pogine, možda nas netko posluša i poduzme nešto u vezi problema na koji već godinama upozoravamo. Kada sam zadnji put pisala ministarstvu dobila sam odgovor kako ne trebamo brinuti jer će uskoro na liniju Šibenik-Kaprije-Žirje poslati električne brodove. Kakav električni brod? To ne može funkcionirati. To su priče za malu djecu – kazala je Grubišin.

Više pročitajte OVDJE.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime