Puljak o dijeljenju krafni na Rivi i “Palminom” vrtiću: “Sve laži ću sam objavljivati, a ne od njih bježati”

"Kritike me ne smetaju. Napadi me ne smetaju. Tog će biti sve više. Ali me smetaju laži i diskreditacije mene kao osobe. Protiv toga sam se cijeli život borio i uvijek ću se boriti"


Gradonačelnički kandidat iz redova stranke Centar, profesor Ivica Puljak, prošlo je tjedan na splitskoj Rivi dijelio krafne. Puljak je s kutijom krafni obilazio građane, a na krafnama je šećerom u prahu bio nacrtan logo stranke Centar.


Izazvalo je to podosta reakcija, a prozvao ga i je protukandidat Bojan Ivošević, optuživši Puljka da se odlučio na dijeljenje krafni u isto vrijeme kada je krafne humanitarno prodavala Udruga leukemija i limfomi Split.

Ivošević o Puljkovom dijeljenju krafni: “Malo je morbidno”

U razgovoru za Slobodnu Dalmaciju, Puljak je rekao da je za to da Miljenko Smoje dobije spomenik, a Palmina Piplović ‘svoj’ vrtić na Marjanu. Najveće kritike Puljak je dobio od Ante Zoričića koji je istaknuo da Pametno nije lani podržala upravo tu njegovu inicijativu.

Zoričić: “Puljak na najprizemniji način šibicari imenom Palmine Piplović, najbolje je da dokrajči kandidaturu”Na te i ostale medijske kritike Puljak se danas osvrnuo na svome Facebooku:“Kad sam odlučio ući u utrku za gradonačelnika Splita, prijatelji su mi dobronamjerno savjetovali da ne uzimam za ozbiljno one koji će bacati blato po meni, bez obzira što napravio ili rekao. A kad je postalo jasno da građanski Split ima ozbiljnu mogućnost pobjede na izborima za gradonačelnika, ti napadi su postali sve snažniji, ali i besmisleniji.

Ovaj put me napadaju što smo građane na pokladni utorak počastili krafnama, dok je humanitarna udruga prodavala krafne kako bi prikupila donacije. Mi smo im, jer smo valjda pokvareni, namjerno uništili akciju. Činjenice su mrvicu drukčije. Kad smo spazili humanitarnu akciju, mi smo im prišli, a ja sam im osobno dao donaciju. Toliko o našoj perfidnoj krafna-sabotaži.

Ali posebno boli ovo vezano uz vraćanje imena vrtića Palme Piplović: “prije godinu dana prezrivo je frktao kada je trebalo podržati tu inicijativu”. Kao prvo, ja sam tu temu dobio kao izričito novinarsko pitanje koje je glasilo: “Hoće li Miljenko Smoje napokon dobiti spomenik, a Palmina Piplović “svoj” vrtić na Marjanu?”. Na to sam potvrdno odgovorio: “Da, Miljenko Smoje dobit će spomenik, a Palmina Piplović “svoj” vrtić na Marjanu.” Drugo, nikad u životu nisam na nešto “prezrivo frktao”, kao treće nikad nisam niti spominjao tu inicijativu.

I da, znam da se ne bi trebalo obazirati na sve laži, objede i diskreditacije. No kad je već tako ja ću sve takve napise sam objavljivati, a ne od njih bježati. Moja borba protiv toga će biti da ih sve prenesem na svom zidu i objasnim. Protiv laži se treba boriti istinom.

Kritike me ne smetaju. Napadi me ne smetaju. Tog će biti sve više. Ali me smetaju laži i diskreditacije mene kao osobe. Protiv toga sam se cijeli život borio i uvijek ću se boriti” – poručio je Puljak.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
5
Hagić
0
Hmmm
5
Plač
2
Grrr
0
Molim?
6

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime