Prvi radni dan župana Blaženka Bobana: Bit ću otvoren građanima i medijima, razgovori o koaliciji kreću danas!

Primopredaja se dogodila u zgradi Županije, u Uredu župana, gdje su bivši i sadašnji župan potpisali primopredajne izvješća

Pola mjeseca otkako je pobijedio u drugom krugu izbora, danas je Blaženko Boban od svog dosadašnjeg kolege Zlatka Ževrnje preuzeo funkciju župana splitsko-dalmatinskog.


Primopredaja se dogodila u zgradi Županije, u Uredu župana, gdje su bivši i sadašnji župan potpisali primopredajne izvješća. Okupljenima se prvo obratio bivši župan Zlatko Ževrnja:

– Novom županu i svom prijatelju želim puno uspjeha u mandatu, a nadam se u još kojem mandatu poslije toga. isto želim i cijelom timu, zamjenicima, i kolegama i kolegicama koji su se protekle 4 godine trudili napraviti dobre stvari za županiju. U ovom trenutku Županija je u svakom smislu riječi vrlo stabilna institucija. Napravili smo dosta uspješnih projekata, a kroz 30-ak programa i mjera za razvoj gospodarstva omogućili smo otvaranje oko 3000 novih radnih mjesta, izgradnju 8 škola i školskih dvorana, rekonstruirali smo 35 osnovnih srednjih i osnovnih škola, a gradi ih se još nekoliko, rekonstruirali smo desetke ambulanti, nabavili smo 200 milijuna kuna nove medicinske opreme, izgradili smo 12 luka, nekoliko ih se radi, radi se trajektno pristaništa u Trogiru, izgradili smo 100 kilometara županijskih cesta, sudjelovali smo u brojnim EU fondovima i kao nositelji i partneri, bitno smo unaprijedili Centar u Lećevici, bez čega nema zatvaranja Karepovca i desetaka drugih deponija. Očekujem da će na tim čvrstim temeljima gospodin Boban, koji se dokazao u razvitku općine Soline, uspješno nastaviti voditi Splitsko-dalmatinsku županiju.

Novi župan je naglasio da je imao doslovno “vatreno krštenje”, a potom se zahvalio dosadašnjem županu, zamjenicima, djelatnicima županije, medijima…

– Obično se kaže “vatreno krštenje”, a jučer ste bili svjedoci da je moj krštenja uistinu bilo vatreno jer sam cijelu dan proveo na požarištu u Podgori i na Biokovu. I dalje sam u kontaktu s g. Glavninom i ministrom Krstičevićem, osobito zbog novog požara na tom području. Hvala Bogu nije bilo ljudskih žrtava ni materijalne štete na objektima. To prvenstveno možemo zahvaliti vatrogascima koji rade neumorno. Koristim priliku uputiti apel građanima naše županije i šire; vodimo računa o mogućim ljudskim žrtvama, imovini, prekrasnoj prirodi. Danas je na neki način moj prvi radni dan u ulozi župana. Zahvaljujem se dosadašnjem županu Ževrnju koji je puno napravio za Županiju, a prije toga i u Dugopolju. Nema sumnje da će on i dalje biti aktivan i da će doprinositi, čak i na državnoj razini. Hvala stručnim službama Županije, veliki dio njih su svojim radom i kontaktom s građanima doprinijeli nizu realiziranih projekata. Nastavit ćemo dalje. Dodatni pečat je briga o mladima i demografska obnova, a na tome ćemo jako puno raditi.

Župan je medijima i građanima obećao dostupnost u svakom trenutku:


– Vertikala vlasti je važna za razvoj Županije. Moram se zahvaliti i medijima koji su bitan kotačić u razvoju naše županije. Onog momenta kada mediji ukore i iskazuju primjedbe, radi se o poticaju za rješavanje problema naših građana. Nadam se kvalitetnoj suradnji kao i do sada. Bit ću na raspolaganju 24 sata. Još jednom zahvaljujem prijatelju Zlatku, zamjenicima, svim zaposlenicima županije, medije. Nadam se da će sve što ćemo raditi biti na ponos građanima.

Boban nije htio danas komentirati razgovore o koaliciji u Županijskoj skupštini, ali je rekao da razgovori kreću već danas.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0