Trojac koji čini Projekt 3 Pi; Hrvoje Svalina, Marijan Dželalija te Marinko Kljajić i ove godine u sklopu ”No stress days” organizirali su još jedno Prvenstvo svita u žabicama.

Zbog mnogih poteškoća bilo je upitno hoće li se ovogodišnje prvenstvo uopće održati, ali uz puno truda trojac je uspio organizirati još jedno natjecanje za pamćenje. Natjecanje se održava u Kaštel Štafiliću, na plaži Dračić, a mogli su se prijaviti svi koji su se tada zatekli na plaži.

Nakon prijavljivanja uslijedilo je natjecanje u par disciplina a najboljih deset je išlo u daljnje pripetavanje. U natjecanju postoji nekoliko disciplina koje natjecatelji trebaju uspješno preći kao što su ”niska žabica”, ”preskok”, ”šuc”, ”žabica na kvadrat”, ‘ korner” itd.

Ove godine prijavilo se 36 natjecatelja, a najboljih deset se natjecalo u finalnim disciplinama. Na natjecanju je sudjelovao i Keisukea Hashimoto, koji je svjetski prvak i rekorder u bacanju žabica. Za natjecanje na Dračiću saznao je preko interneta te kontaktirao organizatore. Rekorder je u bacanju žabica na daljinu a u Japanu postoji liga gdje se natječu u bacanju žabica. Na ovom natjecanju Hashimoto je zauzeo treće mjesto. Nakon što je prošao sve discipline i u završnom bacanju pogodio desetku, Tonči Kljaković Šantić je postao novi prvak svita u bacanju žabica.

– Sudjelovao sam u svakom natjecanju do sada. Ove godine se nisam nešto posebno pripremao, a ostvario sam najbolji rezultat – rekao nam je Tonči na kraju natjecanja, oduševljeno primajući čestitke od ostalih natjecatelja.