PRVAKINJA U JUDU Helena Vuković na svjetskom tronu

"Još uvijek sam pod dojmom i nisam svjesna što sam postigla. Nevjerojatan osjećaj!" - rekla je nakon pobjede

Svjetsko kadetsko prvenstvo u Čileu za Hrvatsku je završilo na najbolji mogući način! Posljednjeg dana pojedinačnog dijela natjecanja Helena Vuković je osvojila zlatnu medalju u kategoriji preko 70 k, piše Judo.hr.


Tako se nastavio niz hrvatskih uspjeha na svjetskoj pozornici te smo nakon dvije europske prvakinje (Ana Viktorija Puljiz i Lara Cvjetko), dobili i svjetsku prvakinju u kadetskoj konkurenciji.

– Još uvijek sam pod dojmom i nisam svjesna što sam postigla. Nevjerojatan osjećaj! Sad se idem dobro odmoriti – uz osmijeh je rekla zlatna Helena Vuković za Judo.hr.

U prvom kolu Helena je bila slobodna, da bi u prvom nastupu ipponom pred kraj borbe svladala Hannu (BAH). U četvrtfinalu je išla na Lin (TPE), koju je svladala u «zlatnom bodu» wazarijem nakon više od pet minuta borbe.

Polufinale je za protivnicu donijelo Rollwage (GER), koju je Vuković bacila na ippon lijepom uchi matom u drugoj minuti borbe. I tada slijedi finale u kojoj je protivnica bila europska kadetska prvakinja i pobjednica olimpijade mladih Somkhishvili. U «produžetak» se ušlo sa po dvije kazne obje judašice, a onda je Vuković slavila wazarijem vrijednim svjetskog zlata!

 


A evo što je rekla nova svjetska prvakinja, nakon osvajanja zlata za croJudo.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0