Prva sjednica vlade u novom sastavu, Plenković od Divjak zatražio da radi “intenzivno” kao Barišić

Nakon velike rekonstrukcije Vlade u koju je ušao HNS, danas se održava prva sjednica Vlade u novom sastavu

HNS-ov potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar bit će na čelu Vladine koordinacije koja će, između ostalog, razmatrati sektorske politike u sustavu obrazovanja i znanosti. Dakle i provođenje kurikularne reforme.


To međutim ne znači da će Štromar i njegov HNS imati zadnju riječ kada je u pitanju provođenje bilo koje od nabrojenih sektorskih politika Vlade. Naime HNS u vladi Andreja Plenkovića ima samo dva mjesta, a obično u svakoj koordinaciji sjedi više ministara, piše tportal.

Stoga će i u koordinaciji koju će voditi čelnik HNS-a ministri iz HDZ-a biti u većini.

Premijer Andrej Plenković rekao je na sjednici Vlade da je nakon ulaska HNS-a u Vladu dogovorena reorganizacija rada Vladinih koordinacija.

Tako će potpredsjednica Vlade Martina Dalić voditi koordinaciju za gospodarstvo i strukturne reforme, što uključuje sektorske politike iz resora gospodarstva, financija, energetike, poljoprivrede, rada i mirovinskog sustava, demografije, ali i pravosuđa i uprave.

Buduća potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih poslova Marija Pejčinović Burić vodit će koorinaciju za vanjsku i europsku politiku, te ljudska prava.


Ministar Goran Marić vodit će koordinaciju za upravljanje državnom imovinom, javlja tportal.

Nakon velike rekonstrukcije Vlade u koju je ušao HNS, danas se održava prva sjednica Vlade u novom sastavu. Na sjednici su po prvi puta novi potpredsjednik Vlade, HNS-ov Predrag Štromar te nova ministrica obrazovanja Blaženka Divjak.Osim Štromara i Divjak, U Vladu su ušli HDZ-ovi Marko Pavić (ministar rada i mirovinskog sustava), Davor Božinović (ministar unutarnjih poslova), te Dražen Bošnjaković koji je novi ministar pravosuđa.

‘Naša zadaća je da kao odgovorna Vlada nastojimo pridonijeti rješavanju brojnih problema na uključiv, tolerantan način na koji ćemo za sva pitanja koja dijele hrvatsko društvo pokušati pronaći rješenja s nazivnikom iza kojeg će moći stati mnoge stranke i različite skupine u društvu’, rekao je na početku sjednice premijer Plenković nakon što je pozdravio nove članove Vlade.

Premijer se zahvalio i bivšem ministru znanosti i obrazovanja Pavi Barišiću na njegovom doprinosu u radu Vlade, piše tportal.

– Od ministrice Divjak očekujem da jednako intenzivno nastavi raditi na temi koja je izrazito važna za budućnost naše djece – naglasio je Plenković.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0