Prorektorica podnijela neopozivu ostavku: “Ne mogu podržati vaše odluke i postupke…”

"Izražavam duboko žaljenje, u profesionalnom i ljudskom smislu, što sam morala donijeti ovu odluku"


Damir Boras

Mirjana Hruškar, prorektorica Sveučilišta u Zagrebu, danas je rektoru Sveučilišta u Zagrebu Damiru Borasu podnijela neopozivu ostavku s dužnosti prorektorice za prostorni razvoj i sustav kontrole kvalitete zbog višemjesečnoga neslaganja s rektorovim odlukama.


U službenom pismu kao razlog ostavke navodi višemjesečno neslaganje s rektorovim odlukama i nužnošću njihove provedbe, zbog čega smatra kako više ne može obnašati dužnost prorektorice Sveučilišta u Zagrebu.

“Moja je moralna i ljudska odgovornost zahvaliti Vam se na dužnosti prorektorice za prostorni razvoj i sustav kontrole kvalitete… Budući da u Vašim namjerama ne vidim dobru volju da Sveučilište s Vama na čelu nađe adekvatna rješenja za ozbiljne izazove s kojima se već duže vrijeme suočava i čije nerješavanje, po mojem skromnom mišljenju, ozbiljno narušava kvalitetu najvećeg sveučilišta u Republici Hrvatskoj, shvatila sam da Vas više ne mogu slijediti na Vašem putu”, ističe prof. dr. sc. Mirjana Hruškar u pismu ostavke.

Ističe i kako je rektora Borasa u više navrata izvijestila da razmišlja o ostavci.

“Izražavam duboko žaljenje, u profesionalnom i ljudskom smislu, što sam morala donijeti ovu odluku. U ovim za mene neprihvatljivim okolnostima funkcioniranja Sveučilišta u Zagrebu ne osjećam se odgovornom i ne mogu podržati, ni moralno ni profesionalno, Vaše odluke i postupke. Iskreno se nadam da ćete, usprkos svemu, pronaći mudrosti i učiniti pozitivne iskorake za dobrobit i budućnost Sveučilišta u Zagrebu i visokoškolskog obrazovanja Republike Hrvatske”, zaključuje Hruškar.

 Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime