Iz Ministarstva poljoprivrede u srijedu su priopćili kako su u svježem purećem mljevenom mesu (500 grama) podrijetlom iz Mađarske, prilikom provođenja plana monitoringa hrane životinjskog podrijetla, utvrdili bakteriju salmonelu te da se proizvod više ne nalazi na tržištu.

Uzorkovanje je provedeno u Lidlu-Hrvatska, a proizvođač spornog proizvoda je mađarski Gallicoop.

U priopćenju stoji da svježe pureće mljeveno meso 500 g, LOT 2494146, s rokom valjanosti ‘upotrijebiti do 6. lipnja 2017.’ nije u skladu s Uredbom (EZ) 2073/2005 o mikrobiološkim kriterijima, piše Index.

Kako bi se zaštitilo zdravlje potrošača, prilikom rukovanja s hranom, osobito životinjskog porijekla, potrebno je pridržavati se dobre higijenske prakse. To znači da je prije konzumacije hranu, osobito pileće meso, potrebno dobro termički obraditi primjenom temperature od najmanje 70 stupnjeva Celzijusovih u vremenu od jedne minute u svim dijelovima mesa, poručuju u priopćenju.

Više informacija potrošači mogu pronaći na web stranici subjekta u poslovanju s hranom Lidl.

Iz Lidla pozivaju potrošače da vrate navedeni proizvod u bilo koju trgovinu te dodaju da će im novac biti vraćen sa ili bez predočenja računa, ispričavaju se kupcima zbog nastale situacije i zahvaljuju na razumijevanju.