PROČELNIK O OSNOVNOJ ŠKOLI PAZDIGRAD: Izgled “natur betona” vara, objekt će biti gotov do početka školske godine

Osnova škola Pazdigrad trebala je biti dovršena početkom 2017. godine

Građani Splita još od 2015. godine, kada je predviđen početak radova, čekaju izgradnju osnovne škole na Pazdigradu.


Prema tada potpisanom ugovoru, škola je trebala biti završena početkom 2017. godine.

Budući vijećnici u splitskom gradskom vijeću i članovi stranke Pametno, uputili su  pitanje pročelniku Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo, Teu Vojkoviću,  o trenutnom stanju škole Pazdigrad.

Iz pročelnikova ureda stigao je odgovor kako se na objektu izvode završni radovi u vidu opremanja ugradbenom opremom i završnih ispitivanja instalacija i tehničkih sustava.

Također, kazao je kako je dojam da zgrada nije obojana pogrešan zbog specifičnog arhitektonskog rješenja. Naime, arhitekti su osmislili veći dio zidova u “natur boji betona”, pa stoga taj izgled vara.

– Škola je u prošlom tjednu priključena na javnu elektro mrežu, a još prije na javnu vodovodnu mrežu, što je uvjet za provedbu svih ispitivanja, s ciljem da se kompletira dokumentacija za tehnički pregled – poručili su iz pročelnikova ureda.


Prema dinamici izvođača radova,navodno bi svi radovi trebali biti završeni u posljednjem tjednu lipnja. U tom razdoblju obavit će se i spomenuta ispitivanja, te dobiti svi potrebni dokazi  o kvaliteti izvedenih radova (atesti, certifikati, izvješća o ispitivanjima i sl.), pa se tehnički pregled planira u prvom tjednu srpnja, pojasnili su.

– Dakle, što se tiče stanja radova, objekt i okolno uređenje će biti gotovi dovoljno rano prije početka školske godine, tako da otvaranje škole za ovu školsku godinu nije upitno – odgovorio je Vojković.Također je nadodao da je pokretna školska oprema ugovorena, pa kako je ugovorni rok 60 dana, ista bi trebala u potpunosti biti isporučena u drugoj polovici kolovoza mjeseca.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0