PRIMOPREDAJA U BANOVINI Krstulović Opara: Pozivam na suradnju Pametno, MOST i ostale kojima je Split u srcu!

Andro Krstulović Opara je danas službeno preuzeo dužnost gradonačelnika Splita

Nakon što je položio vijenac na spomen ploču narodnjačkog pokreta na kući obitelji Pavlović u ulici kralja Tomislava, Andro Krstulović Opara sa zamjenicima i članovima stranke uputio se prema Banovini.


Tamo ga je dočekala vladina povjerenica za grad Split, Branka Ramljak, koja je svoju funkciju obavlja od 6. travnja ove godine. Branka Ramljak je novom gradonačelniku zaželjela dobrodošlicu.

– Hvala svima i nadam se da ćemo se viđati u gradu. Na raspolaganju sam da pomognem Andri i gradu. No, vraćam se na svoj fakultet i svojim studentima. Koliko god obaveza imala, studenti su mi prvi jer su mi oni najveća ljubav. Za svoj grad sam se uvijek spremna žrtvovati.

Hvala svima, gradonačelniče, želim vam sve sreću u svim naumima koje ste zamislili – kazala je Ramljak za vrijeme primopredaje.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/dalmacijadanas/videos/318916558529620/” bottom=”30″]

Riječ je tada uzeo novoizabrani splitski gradonačelnik, Andro Krstulović Opara.

Zahvaljujem se gospođi Ramljak. Dokazala je da se gradom može upravljati i u uzburkanim vodama i to na staložen način. Pokazali ste pravi model kako treba izgledati gradonačelnik, puno sam naučio od Vas! Moj mandat će obilježiti “Grad za sve”, jer to nije floskula. To nije samo obećanje, nego moje duboko uvjerenje da ga napravimo onakvim kakav treba biti. Trebamo prebroditi duboke podjele u gradu i izvući se iz gospodarskih poteškoća. Moramo riješiti vrtiće i škole, ekološku bombu u središtu grada. Želim probuditi ambiciju i potaknuti optimizam naših sugrađana. Šaljem poziv svim gradskim vijećnicima, bez obzira na stranačku pripadnost. Njihovi mandati pripadaju građanima. Kao što želim biti gradonačelnik svih Splićana, tako želim vjerovati i da su gradski vijećnici svjesni svoje odgovornosti.

Pozivam stoga na razgovor čelnike Pametnog, Mosta, ali i ostale, koji su izrazili želju za dijalogom, za lomljenje kičme korupciji, transparentnim upravjanjem Gradom. Pozivam ih da do 19. lipnja imenuju stručnjake za tim za izradu proračuna za 2017.godinu. Naš grad je blokiran. Naši najnezaštićeniji građani pate zbog ovakve situacije. Turistička sezona je u punom jeku, a nepostojanje proračuna otežava situaciju. Trenutno ne možemo adekvatno odgovoriti izazovima poput Utre, prometnih zagušenja, Promet nam je blokadi. Slijedi nam također opremanje škola poput one na Žnjanu, a sada je to ugroženo. Hitno moramo pristupiti uređenju Žnjana, to je jedan od ciljeva čija stavka mora biti ugrađena u proračun za 2017. godinu.Cijeli socijalni program i ovisi o donošenju proračuna. Očekujem od odgovornih ljudi potvrde spremnost i odgovore na moj poziv. Suradnja i podržavanje kvalitetnih i za grad nužnih mjera. Pozivam te odgovorne ljude da do ponedjeljka, 19. lipnja, imenuje stručnjake koji će mi se podružiti u radnim skupinama za sanaciju Karepovca i za uređenje Žnjana. Ajmo naprid, ajmo dat sve od sebe za naš Split. Tu snagu osjećam i imam! U ovome nema prostora za politikantstvo. U možebitnim ustupcima neću sudjelovati. Potpuno sam siguran da gradski vijećnici osjećaju odgovornost prema sugrađanima. Želim suradnju, razgovor, otvorenost jer to nas vodi u Split za sve. – rekao je Krstulović Opara.

Nakon prvog službenog govora u Banovini u ulozi gradonačelnika, novinari su postavili nekoliko pitanja. Prvo u nizu ticalo se saborskog mandata gradonačelnika Krstulović Opare.

– Danas sam razgovarao s g. Tušekom. S danom preuzimanja dužnosti gradonačelnika tražit ću zamrzavanje saborskog mandata, kao i onog iz odbora. Želim se u potpunosti posvetiti svojim građanima. Od sutra više neću biti saborski zastupnik.

Kada će biti konstituirajuća sjednica, pitali su novinari.

– Vjerujem da će to biti u roku. Najave su da će do 25. lipnja biti sazvana sjednica, znači sljedećih 15-ak dana.

Na pitanje oko održavanja Ultra festivala u Splitu, gradonačelnik je rekao:

– Pitanje Ultre će biti jedan od prvih poslova s kojim ću se baviti sljedećih dana. Već sam razgovarao i s predstavnicima organizatora i s Hajdukom. Ovo je pitanje jako bitno za turizam grada i smatram da će se Ultra održati.

Novinari su Ramljak upitali kakvo je stanje s proračunom Grada.

– Grad je likvidan. Dobro je stanje. Moram izraziti zadovoljstvo, ali nisam zadovoljna da nemamo proračun.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0