Hrvatsko glazbeno društvo „Stjepan Radić“, poznatije kao Limena glazba Žrnovnica, i ove jeseni nastavlja sa održavanjem besplatne škole glazbe za djecu i mlade te pozivaju svu djecu i mlade da im se pridruže na novim glazbenim podukama koje za djecu, nakon ljetne stanke, započinju ovog tjedna, dok se za mlade održavaju kontinuirano još od početka godine.

Osim glazbenih poduka, mladima se nudi mogućnost uvođenja u društveni volonterizam i uključivanjem u obavljanje administrativnih poslova vođenja udruge, kao i u organizaciju javnih nastupa, koncerata, osmišljavanje i razradu projektnih ideja, ekoloških akcija i drugih događanja koje udruga organizira, a na koji način stječu i relevantne vještine za bolju zapošljivost.

Sva zainteresirana djeca i mladi mogu se prijaviti putem fb stranice: fb.me/limenaglazba.zrnovnica, e-maila: limenaglazba.zrnovnica@gmail.com, ili doći osobno u prostorije Doma kulture u Žrnovnici, Starčevićeva 25, ovog četvrtka, 8. listopada, od 9 do 10 sati ujutro i od 17 do 18 sati poslijepodne, s time da mole sve mlade polaznike i roditelje djece polaznika koji dolaze osobno da sa sobom ponesu zaštitnu masku, dok je djeca nižih razreda nisu obvezni nositi.

– Poduke se održavaju u našoj novouređenoj učionici koja je adaptirana i opremljena upravo za te svrhe, a polaznici uče solfeggio te sviranje instrumenta po izboru: truba, trombon, eufonij, saksofon, flauta, klarinet, bubnjevi, klavir i gitara – kazuje nam mladi glazbeni pedagog Danijel Curić, koji još od početka prošle godine uspješno vodi orkestar ove povijesno bogate stoljetne limene glazbe, a ujedno je i voditelj besplatnih glazbenih poduka za djecu i mlade.

Predsjednica udruge Matija Šitum, koja je ujedno i ravnateljica OŠ „Žrnovnica“ – partnera na ovom projektu, istaknula nam je kako je posebno veseli činjenica da se velik broj djevojčica i mladih žena uključuje u besplatne glazbene poduke, čime se uspješno opovrgava stereotip da je limena glazba rezervirana samo za muškarce.

– Za sada smo mi žene preuzele upravljanje udrugom, s obzirom da je i naša tajnica i projektna koordinatorica Mia Božić Mihanović također žena, a imamo i već nekoliko mladih sviračica na ulasku u orkestar pa se nadamo da ćemo i tamo uskoro imati većinu… – zaključuje nam kroz šalu predsjednica udruge.

Na kraju, iz Hrvatskog glazbenog društva „Stjepan Radić“ posebno se zahvaljuju donatorima besplatnih glazbenih poduka bez kojih provođenje ovih aktivnosti ne bi bilo moguće: Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Gradu Splitu.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime