“Prije više od dva mjeseca Muzej grada Splita tražio je voditelja odnosa s javnošću, čini se da im više – ne treba”

Dio natječaja objavljen prije 75 dana, sada je - poništen


Prije 75 dana objavljen je natječaj Muzeja grada Splita kojim se, među ostalim, tražilo voditelja odnosa s javnošću. Tražili su osobu sa 10 godina radnog iskustva, sa zvanjem magistra/magistre ekonomije. No, čini se da ništa od zapošljavanja jer je taj dio natječaja – poništen.


“Nakon 75 dana danas je poništen dio natječaja Muzeja grada Splita. I to onaj najsporniji, za voditelja odnosa s javnošću. U nikad manjem i kraćem oglasu, smještenom u samom donjem kutu Slobodne Dalmacije, u vrijeme užasnih vijesti, odmah iza Nove godine, kao da se htjela sakriti sramota.

Da podsjetimo, tražila se osoba s 10 godina radnog iskustva i završenim ekonomskim fakultetom, sa zvanjem magistra/magistre ekonomije. Naravno, diskriminatorno je u javnom natječaju za voditeljsku poziciju u odnosima s javnošću inzistirati na VSS-u samo jednog fakulteta. Iz čega se pretpostavilo da se cijeli natječaj gura u dobro poznatom pravcu.

Muzej je raspisao natječaje u skladu s potrebama svojeg poslovanja, poštujući odredbe Pravilnika o unutarnjem ustroju i sistematizaciji radnih mjesta MGS-a, govorila je tada voditeljica ureda. Dok je gradonačelnik bio duboko uvjeren kako se za svaki posao, pogotovo ako je riječ o radu u institucijama, treba na prvo mjesto staviti onaj koji je najstručniji i da formulacija natječaja u gradskim tvrtkama nije dio njegovog posla
Ako pogledate isti natječaj na stranicama Muzeja grada Splita, u Chrome pregledniku neće se ni otvoriti, a u Exploreru otvara praznu pdf stranicu.

Da, ovo je 2021. godina.”, objavljeno je na stranici Pametno.info.

[ RECI MI TIHO, TIHO, RECI MI NAJTIŠE … ]
Nakon 75 dana danas je poništen dio natječaja Muzeja grada Splita. I to…Objavljuje Pametno.infoNedjelja, 3. siječnja 2021.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
2
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime