Učenici osnovnih i srednjih škola Splitsko-dalmatinske županije još nekoliko dana imaju priliku prijaviti se za sudjelovanje u Centru izvrsnosti; besplatan obrazovni program za učenike nadarene u područjima matematike, prirodoslovlja, informatike i novih tehnologija.
Dosad je zaprimljeno čak 448 prijava, a iz Centra pozivaju sve roditelje i nastavnike da motiviraju još veći broj mladih da se prijave, kako bi čim više polaznika imalo priliku iskoristiti sve prednosti Centra.

Centar izvrsnosti projekt je koji je pokrenula Splitsko-dalmatinska županija u želji da talentiranim učenicima pruži mjesto na kojem će učiti o najnovijim dostignućima u području prirodnih znanosti, po programima naprednijim od standardnog školskog kurikuluma.

“Standardni školski program je kvalitetan, ali nadarenim učenicima nažalost često nije izazovan. Volju i interes mladih se treba poticati, ali danas se često gube jer djeca nemaju okolinu koja ih potiče da napreduju. Upravo tu vidimo priliku Centra, u kojem više od 100 mentora-nastavnika i stručnjaka radi s nadarenom djecom i svake druge subote im prenose znanje i zanimljivosti koje ne mogu čuti u školskim klupama”, rekao je Ivica Zelić, koordinator CI SDŽ.

Županija i Centar financiraju opremu i obrok, a budući da polaznici dolaze iz svih dijelova županije, osiguran im je i besplatan prijevoz.

Na sudjelovanje u programima matematike se mogu prijaviti učenici koji ove godine završavaju 4. razreda osnovne škole do 2. razreda srednje, na programe informatike učenici od 6. osnovne do 2. srednje, dok se za sudjelovanje u programima Centra izvrsnosti novih tehnologija i Centra izvrsnosti prirodoslovlja traže učenici koji će završiti 6. razreda osnovne škole do 3. razreda srednje škole. Uvjet za prijavu na Javni poziv jest ispunjavanje i potpisivanje prethodne privole jednog od roditelja/skrbnika te predsjednika Stručnog tima škole. Obrazac Privole može se dobiti u svakoj školi ili na stranici samog centra na ovoj adresi.

Prijave su otvorene do 14. svibnja 2019, nakon čega slijedi testiranje i odabir polaznika programa.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime