Danima već traje izražena oseka, a kako smo izvijestili, more je jučer u 10 sati i 30 minuta dosegnulo svojoj najniži nivo u dosadašnjem tijeku godine. Scene izražene oseke ponavljaju se i danas. Prema službenim podacima s mareografa u Splitu koji se nalazi na punti Marjana (Institut), more je jutros u 10 sati doseglo nižu razinu nego jučer, pa se već drugi dan zaredom događa najniža razina dosadašnjeg tijeka godine.

Već se nekoliko dana nalazimo u razdoblju najizraženije oseke dosadašnjeg tijeka godine. Za usporedbu, more se spustilo za više od metar u usporedbi sa stanjem koje je izmjereno 3. veljače.
Član Crometeo tima jutros je snimio jednu od najizraženijih oseka posljednjih godina u stobrečkoj vali gdje su brojne brodice ostale na suhom.
Zimske anticiklone, odnosno polja povišenog tlaka zraka nisu rijetkost nad Jadranom u najhladnijem dijelu godine. Upravo je anticiklona zaslužna da ove veljače imamo neobično velik broj stabilnih zimskih dana. Tlak zraka ovih dana povremeno prelazi visokih 1030 hPa na razini mora.


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime