Preminuo Stojan Tokić, uspješni poduzetnik i veliki humanitarac

Prebolio je koronu, ali se u bolnici zarazio bakterijom MRSA koja je dovela do tragičnog ishoda


Preminuo je ugledni poduzetnik i suosnivač tvrtke Tokić d.o.o., g. Stojan Tokić.


Prebolio je koronu, ali se u bolnici zarazio bakterijom MRSA koja je dovela do tragičnog ishoda.

Rođen je u Rakitnu, u Bosni i Hercegovini 1961. godine. S bratom Ilijom osnovao je prije 30 godina tvrtku Tokić d.o.o. krećući iz prve trgovine od 35 kvadrata do danas najvećeg prodajnog lanca auto-dijelovima u Hrvatskoj, s više od 110 poslovnica u Hrvatskoj i Sloveniji.

Braća Ilija i Stojan Tokić su osnivači tvrtke Tokić d.o.o. koja, zajedno s franšiznim partnerima čini najveći prodajni lanac auto-dijelova u Hrvatskoj.

Braća Tokić svoje poslovno carstvo započeli su vrlo skromno 1990. godine s jednom prodavaonicom od 35 kvadratnih metara.

Njihovi su se roditelji sa sedmero djece, 1966. godine doselili iz Hercegovine.

“Sve što je ugrađeno sad u firmu Tokić – to je naša obitelj, očevina, djedovina – i nas dvojica iz naših familija – sve ono što je u našoj obitelji građeno i stvarano 100 godina”, istaknuo je Ilija Tokić te dodao kako nije to došlo odjedanput, već kroz red, rad i disciplinu.

Preminuli Stojan Tokić poznat je po svom humanitarnom radu.

Počivao u miru Božjem.

Godinama stipendiraju nadarene učenike i studente iz obitelji s financijskim poteškoćama, učenike elektrotehničkih škola, djecu o kojima se brinu hrvatski misionari u afričkim zemljama, bili su podupiratelji prikupljanja potpisa za referendum o braku i donatori Hoda za život.

Moja reakcija na članak je...
Vau
3
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
1
Plač
39
Grrr
3
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime