Preminuo Josip Šabić, jedan od najstarijih Cetinjana

Josip Šabić, najstariji član Udruge umirovljenika Sinj, preminuo je u 103. godini života

Brojni Brnažani i Sinjani danas će se u 17 sati na Groblju sv. Nikole u Brnazama oprostiti od svog najstarijeg člana i jednog od najstarijih stanovnika cetinskog kraja i županije Splitsko-dalmatinske.


Josip Šabić rodio se u Brnazama 1915. godine, gdje je živio sve do svoje smrti. Uz tradicionalne i uobičajne seoske aktivnosti i život, radni vijek proveo je u sinjskom Autoprijevozu. Važno je pripomenuti da je Josip Šabić, uz pokojnog Duju Dalbelu i Branka Božića, bio jedan od mnogih koji su svojim entuzijazmom i radom mnogo pridonijeli da se održi Udruga umirovljenika Sinj.
Godine 1976. svojom štedljivošću i marom kupili su prostorije u kojima Udruga i danas djeluje. To je bio značajan korak da Udruga umirovljenika krene s jednim pravim radom, koji i traje danas. Gospodin Josip Šabić bio je omiljen među svim članovima Udruge, a iako u poodmaklim godinama, njegov interes za sva pitanja umirovljeničke populacije bila su stalno nazočna kod njega, piše Ferata .

Udruga umirovljenika Sinj svom je najstarijem članu za bolje praćenje svih tih aktivnosti osigurala je pretplatu na Umirovljenički list i svaki mjesec je informiran o događajima. Posebno je bio radostan trenutak druženja s njim u proslavi njegovog 100. rođendana. Međutim, došlo je vrijeme da se zahvalimo našem prijatelju Josipu, jer s ovozemnog otišao je na onaj svijet. Neka mu je laka zemlja i počivao u miru Božjem.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0